Problem nastaje kada želim da u igru uključim više (konkretno 2) računara. Između njihovog modema (ako se tako zove) i računara sam ubacio TP-LINK WR 543G. Podešavanja rutera su skoro pa fabrička -s obzirom da je njihova oprema u 192.168.1.x opsegu, promenjen je samo opseg adresa na ruteru sa default 192.168.1.x na 192.168.2.x, kao i user/pass za pristup ruteru i SSID i odgovarajuca sifra. Ukljucen je DHCP, nikakve rezervacije adresa ili rutiranje portova nisu uradjene. U varijanti sa ruterom - ne radi sledeće:
- iz Outlook Express ne radi slanje poruka na GMail (primanje radi)
- ne mogu da pristupim GMail iz nijednog browsera - prikaže login stranu i zaglavi na progress bar kada bi kao trebao da otvori stranu. Ne radi ni u onom starijem (standardnom modu)
- ne rade klipovi na YouTube
- ne mogu da pristupim sa udaljene lokacije računaru koristeći TeamViewer
Naglašavam da sve ovo radi ukoliko ne koristim ruter. Takođe jedan od ta dva računara sam probao kod mene kući koristeći SBB kao provajdera. Na SBB-ov modem sam prikačio isti taj ruter, sa istim podešavanjima. Naravno tada je sve radilo bez ikakvih problema.
Pokušao sam sa njihovom tehničkom podrškom, ali sem odgovora da je signal sa njihove strane odličan i predloga da ću promenom DNS servera na podešavanjima računara rešiti problem (što naravno nije pomoglo) nisam dobio nikakvu drugu informaciju.
Imate li bilo kakav predlog ili ideju šta bi moglo da bude u pitanju?
http://www.nutricionisti.org