- Pretvarac za auto radio 24 na 12V - , kada se otvori tema vidi se slika sa dve šeme, e pa ja sam pravio po onoj gornjoj (koja ima diodu 1N4007). Kada sam napravio pretvarač dao sam ga prijatelju da ga ugradi u kamion tako da nisam imao mogućnosti da lično proverim da li to sve lepo radi, a verovatno da je sve bilo OK čim je njemu radio kasetofon. Medjutim posle nekih godinu dana kada je on umesto kasetofona ubacio cd-player došlo je do problema da cd-player lepo radi dok je kamion ugašen, i takođe kad se da kontakt lepo radi, ali čim se upali kamion prestane da se čuje zvuk na zvučnicima a cd-player i dalje normalno radi, sija mu ekran, sve prikazuje što treba, ne pregorevaju mu osigurači, samo nema tona na zvučnicima. Ispitao sam instrumentom napon na izlazu konvertora (gde je priključen cd-player) i nije 12V nego 22V! E sada je problem što je ne znam da li nešto "zveknulo" u tom pretvaraču ili je na njegovom izlazu oduvek bilo 22V pa je prethodni kasetofon nekako radio. Tako da sam ostao zbunjen kako to da nije pregoreo osigurač na player-u (0.5A) i kako player i dalje radi na 22V, a samo se zvučnici ne čuju ?! Da li bi taj problem nestao ako bi obezbedio 12V za cd-player ili se tu radi o nečemu drugom?
Da li bi neko imao neku ideju, ja nisam dovoljno stručan što se tiče autoelektrike

Napajanje na koje je priključen taj pretvarač je sa kablova koje se nalaze u snopu zajedno sa kablovima za zvučnike i antenu ,i idu na kamionov adapter za kasetofon, tako da verujem da nisam izvukao stuju od negde odakle ne bih smelo.