Nov sam clan,tako da ako slicna tema vec postoji, ili se nekome desilo slicno, neka postavi link ili tako nesto... Naime, skroman racunar u pitanju, ploca MSI G41M-P26, procesor Intel Pentium 4 530J, 3,0 GHz, 1 modul DDR3, 2GB, integrisana grafika, hard Seagate Barracuda 7200.9, SATA2, 160 GB. Napajanje je doslo uz kuciste IG Max 450W, i hteo sam da pojacam nekom grafickom i dodam jos rama, i jos jedan hdd, pa sam krenuo od napajanja (mozda put kojim neko redje ide

). Nabavio sam Cooler Master 430W, extreme power (Hipro, citao sam o njemu na ES) i povezao. U biosu sve normalno, napon skoro isti kao i kod IG Max, mozda za dve decimale jaci, ali u granicama, AIDA 64, nova verzija mi nikako ne ocitava, za 5V, pokazuje 3,703V, a za 12V oko 6,248V. ? a isto je i kod IG Max-a. (fles BIOS-a? ) U svakom slucaju, sve normalno,ali polako se box kuler sve jace cuo, zvucnici su u startu imali brujanje (iako smanjim zvuk do kraja), pipnem napajanje, toplo, oko 40-ak stepeni, a i racunar, sa strane, gde je maticna bliza stranici kucista, otprilike u predelu oko grafickog dela, topao, pogledam AIDU a ono kuler otisao na 3900 RPM, procesor na 50 C, hdd na 43C, AUX (integrisana) na 54 C, posle 20-ak minuta bez ikakvog rada na racunaru ! To mi se sa IG Max-om nikada nije desilo, kuler maksimalno dostigne 2900 RPM, procesor 40 C, hdd 38 C, AUX 45 C, i sto je najgore vidim da lagano raste i dalje i racunar sve topliji a kuler sve glasniji ! Znam da nisu neke temperature ali su iz cista mira ! Ugasim sve, vratim IG Max i sve je normalno. sta je moglo da se desi i da li je ovo moglo nauditi ploci i slicno? HVALA UNAPRED. (naravno sve je bilo lepo povezano sa Cooler Master-om) P.S. kupujem novo napajanje.
[Ovu poruku je menjao Prescott dana 23.12.2011. u 23:12 GMT+1]
3. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.