Akl Ks
Član broj: 59619 Poruke: 9 *.dynamic.isp.telekom.rs.
|
Imam dva kompa, umrezeni su preko rutera(LAN). Jedan komp se kaci na net preko wireless kartice i umrezen je s drugim i treba da namestim da dele internet konekciju... Naisao sam na dva problema:
1. Kad ukljucim LAN ne radi mi internet, odnosno wireless (radilo je jedno vreme i od jutros ni da cuje, podesio sam Adapters and Bindings, manualno stavio ip adresu LAN-a, gateway i ostalo ali ne radi)
2. Radio je internet jedno vreme, delio sam ga preko cc proxyja ali ne znam sta mu se desava, u pocetku je radio 5,6 minuta i prestane, dok nisam podesio Adapters and Bindings, i sad pokusavam, nece. Inace kad ugasim LAN i proxy, sve radi u najboljem redu...
Citao sam po netu sta i kako, ali sam primetio da svi vrte jednu pricu, i objasnjavaju podesavanje proxy-ja koje se slaze s mojim, ali ne znam u cemu je problem...
Pomagajte... :)
|
|
| |
|
Predrag Supurovic Pedja YT9TP Užice
Član broj: 157129 Poruke: 6340
Sajt: pedja.supurovic.net
|
Najpre, resetuj ruter i sve podesi da radi bez proksija. Ako ti bas treba proksi, dodaj ga naknadno.
|
|
| |
|
Akl Ks
Član broj: 59619 Poruke: 9 *.dynamic.isp.telekom.rs.
|
Ma ne radi mi net kad ukljucim LAN. Preko proxyja sam uspevao da namestim ali sad opet nece... Jebeni Windows... :D
|
|
| |
|
Pajica Ristic Novi Sad
Član broj: 87871 Poruke: 306 *.mediaworksit.net.
|
malo kasnim sa odgovorom, ali iskopao sam da neke wireless kartice imaju opciju "disable WLAN when LAN is conected" pa probaj naci tako nesto u podesavanjima i proveri da nije stiklirana ta opcija. cini mi se da sam je video i kod mene na racunaru, ali sve pretrazih i nema je... mozda je to kod tebebe problem, kada ukljucis LAN kabel, WLAN se iskljuci
|
|
| |
|
Pajica Ristic Novi Sad
Član broj: 87871 Poruke: 306 *.mbb.telenor.rs.
|
sa telefona pisem pa ne mogu da otvorim novu temu.. Ako neko zna da mi odgovori, tj preporuci neki wireless ruter na kom ima opcija da se na osnovu user/pass kombinacije ogranici brzina interneta. Npr. Korisnik koji se konektuje sa user:komsija/pass:komsija da ima ogranicen net na 256kbps, user:brat da ima npr 1mbps a neki treci da ima neogranicen protok.. Postoji li tako nesto i sta mi preporucujete?
|
|
| |
|