Od pre nekoliko dana moj TV iz naslova vise ne radi. Bolest je bila kratka, ali ubitacna. Evo sta se zapravo desilo:
Sve je radilo kako treba do jedne veceri kada sam prikljucio USB flash da bih pogledao neke snimke sa YouTube-a. Par kracih snimaka islo je bez problema, ali negde na sredini duzeg poceo je da koci, usporava, daje svaki 300-ti frejm i onda - PUC! Nestaje i slika i ton i pozadinsko osvetljenje! Televizor je presao u Standby i sekundu nakon toga se sam ukljucio i odmah prikazao isti frejm na kome se zaustavio! Cudno, jer da je stvarno bio u Standby-u, "zaboravio" bi sve i ne bi se sam ukljucio,a posebno ne bi prikazao problematicni frejm.
Posto nije mogao dalje, nastavio je sa cudnim ritualom. Odlucio sam da mu "pomognem" i iskljucio ga nacisto iz elektricne mreze na par sekundi, racunam kao dovoljno da isprazni mrezne elektrolite, zaboravi na problem sa dekodiranjem video sadrzaja sa USB-a i nastavi sa normalnim radom. Nakon ponovnog ukljucivanja, nisam ga vise maltretirao sa spotovoma sa YouTube-a, vac sam ukljucio HDMI izvor i uzivao u visokoj definiciji manje od 5 minuta kada je pocelo isto - lazni restarti i na kraju - vecni Standby bez ikakve mogucnosti za ukljucenje!
Znaci, sada je situacija sledeca:
Crvena Standby LED svetli postojano i intenzivno, ali TV ne odgovara ni na komande na daljinskom upravljacu, niti na svoje tastere. Nemoguce ga je ukljuciti.
Pomislih da su ga izdali elektrolitski kondenzatori iz mreze (mada uvek vodim racuna da ne bude u Standby-u kada zaista ne mora), zamenih 5 komada od 1000µF/25V, jedan 220µF/25V i jedan 22µF/50V, znaci sve elektrolite na mrezno-invertorskoj ploci proizvodjaca AOUYAN pod oznakom LP220401 REV1.8. Nezamenjen je ostao samo veliki kondenzator iz primarnog dela mreznog stepena od 100µF/400V jer u prodavnici u kojoj se snabdevam nije bilo odgovarajuceg kondenzatora, svi su bili fizicki veci i nisu mogli da udju u prostor izmedju hladnjaka (vidi slicicu).
Posle zamene kondenzatora - sve isto! Standby LED svetli normalno, ali TV ni da zavergla!

Svasta mi je padalo napamet, pomislio sam cak da je pukao i procesor na osnovnoj ploci (oznaku ne znam jer je hladnjak zalepljen preko procesora), mada do sada nisam imao ama bas nikakvih problema sa ovim TV-om (marka nepoznata, ali zato veoma povoljna cena i sklopovi iz drugih poznatijih TV-a kao npr. mrezno-invertorski stepen kojeg ima i kod nekih Sansui TV-a).
Eto, ja ispisao ceo "Rat i mir", a ako imate pitanja slobodno pisite, bas me zanima sta mi mozete savetovati.
Hvala unapred svima!

[Ovu poruku je menjao joste dana 03.08.2011. u 12:13 GMT+1]
KAON KSC-570
DM500S