Evo ja sam nacrtao sliku pa jel moze neko da mi potvrdi da li je OK ili ako nesto ne valja, sta ?
Znaci Transport sloj dobija podatke iz Application sloja i vrsi segmentaciju, prikacinje se TCP zaglavlje (20 B bez opcija) i to se prosledjuje Network sloju koji prikacinje svoje IP zaglavlje (20 B bez opcija), onda se dodaje PPP/PPPoE zaglavlje (8 B) i sve to se enkapsulira u Ethernet frame, 14 B za Header zatim Payload polje ciji je MTU=1500 B i na kraju FCS (CRC-32) od 4 B i do ovog dela mislim da je OK. Dalje sto se tice AAL sloja nailazio sam da se (kao na mojoj slici) dodaje na kraju samo (opciono) Pad polje (0-47 B) i AAL5 Trailer od 8 B i to je to ali sam nailazio i da se na pocetku dodaje neko RFC 1483 polje od 12 B a u trecem slucaju da na pocetku postoji AAL5 header od 10 B. Dalje ide klasicna prica sve to se podeli na 48 B zatim se na svaki zakaci ATM header od 5 B i dobije se ATM celija i to se prosledjuje fizickom sloju.
Moje pitanje je kako tacno izgleda ADSL enkapsulacija ??? Ovo mi treba da bih izracunao koliko iznosi OVERHEAD
PS Procitao sam negde na nasim forumima da treba dodati i L2TP overhead (nemam pojma sta je to)