Evo nesto sto verovatno svi vec znaju al ja sam ucio na tezi nacin
Kada sam ranije radio midi bubnjeve i pokusavao da kucam svaki od njihovih delova zasebno (tipa bas bubanj, dobos, cinele sve na razlicitim kanalima) ja sam zaista i na svakom zasebnom kanalu kucao pa ih mukotrpno uklopljavao dok nisam skontao mnogo jednostavniji nacin. Jednostavno otkucati u jednom kanalu kompletan set i zatim u zavisnosti od toga sta je sve koristeno kopirati tu jednu traku toliko puta i brisati na svakoj traci sve osim jednog dela (tipa na prvoj traci obelezi se sve osim bas bubnja i obrise, na drugoj sve osim dobosa i tako dalje

)
Kada na svakom kanalu ostane po jedan deo bubnja, eksportovati to u wav, obrisati sve midi kanale i u novim audio kanalima importovati ranije napravljene delove bubnja.
Takodje sam skontao da u koliko se na veci broj kanala primenjuju isti efekti, odlicna je stvar grupisati ih pa na grupu primeniti te efekte samo jednom jer izuzetno stedi procesor
Prilikom rada sa glasom (i sa instrumentima) u novom cubase-u (5) ubacen je vari-audio koji dozvoljava ispravljanje gresaka prilikom pevanja (pitch corrections). To ne moraju biti primetne greske na obicno slusanje ali kada se malo ispravi dobija se mnogo profesionalniji zvuk (ono kada sve zvuci kako treba al ipak zvuci amaterski, za mene je vari-audio dosta toga resio da sve zvuci kvalitetnije).
Znam da postoje vec programi tog tipa ali je ovaj integrisan u cubase-u meni bar mnogo manje bio zahtevan od alternativa (los komp sta da se radi)
Pozdrav