Citat:
Darklord: Hetzner.De
Link je stvarno stabilan i ne znam da sam primetio outage u poslednje 3 godine pola sata sve ukupno ( jednom je ispao core ruter i to je to ). 1gbps link kosta 39e mesecno -VAT ako placas iz Srbije, uracunato 10TB protoka dodatnih 10 mozes doplatiti tj automatski ti fakturisu ako das saglasnost 6.9e -VAT e za 1TB
Moram da priznam da imaju stvarno dobru ponudu

, ali nemaju DC u USA sto mi je malo problem ali na kraju kako vidim posle silnog pretrazivanja i uzeo bih
Hetzner posto vidim da ga ovde svi hvale iako ja nisam bio previse zadovoljan. Muka je ta sto mi kod
Hetzner-a nakace odmah plesk kao i kod
Intergenia ili ti "
Server4You,
PlusServer,
Serverloft". A nece da mi daju server samo sa OS-om ni u ludilu

, silne mail-ove sam razmenio sa njima, kumio, molio, nagovestio da cu kupiti u startu minimum 4-8 servera platiti godinu dana unapred samo da mi daju server i os ali ni da cuju svabe niti
Hetzner niti
Intergenia.
Tako da sam od njih odustao
Citat:
hostinginsajder: "- zakup malo poveci broj IP adresa → to nije problem"
To ces malo teze da dobijes kod bilo koga.ip v4 je pri kraju,jedina opcija mozda da registrujes svoj AS ,pa direktno,tj preko nekog indirektno da uzmes neki blok.
Znam da je tesko nisam bas bukvalno mislio ali to ce mi biti lakse jel sam spreman i 3x vise da platim po IP sto neki hosteri pristaju a meni odgovara

. Ja bih da zaobidjem dodatne registracije u startu, jel ce me 4 servera kostati oko 10.000-12.000 eura

.
Citat:
hostinginsajder: "Leaseweb ima u USA, NL i u DE (od skoro, kupovinom Nemackog Netdirekt datacentra).
A imas kod njih i flatrate (unmetered traffic) ponude, i nisi obavezan da placas control panel uz servere..."
Pre nego kupis proveri sta znaci flat,koje ogranicenje ima,koji sadrzaj mozes postaviti a da ti ne suspenduju taj flat
Leaseweb ponude su im super jos mogu sam da okvirno sklopim server cpu, ram, hdd, i ostale djakonije i trenutno sa njima pregovaram oko svega. Samo sto ni meni nije bilo jasno sta tacno podrazumevanju, pa da bih bio siguran da sam lepo skapirao ja im pustio mail i ljudi mi uredno veoma ubrzo za 2h odgovorili da je Bandwidth: Metered, Burstable 95th Percentile, Unmetered, bas kao sto pise 100% sta pise u ponudi sto je meni stvarno ok 20 TB za 100 eura mesecno. Jedina mana je sto nemozes da izaberes link speed vec te sama skripta seta u zavisnosi od odabira saobracaja.
Sada me brine maklice hardware.
Server: HP ProLiant DL120
CPU: Intel Dual-Core G6950 ili Intel Quad Core X3440 ja sam vise za X3440

Ram: 16GB DDR3
HDD: 2x1TB SATA2 RAID1 (Mirror)
Datacenter: Netherlands - Sasvim OK
Uplink Port Speed: 1 x 100Mbps Full-Duplex
Bandwidth: 20 TB
IP: 2
Set up: Free

=SUM= 248,80 Mesecno ili ti 2.985,60 Godisnje
Konfiguracije koje sam gledao kod
Server4You i kod
Hetzner.de
Prosledio sam ima jedan poveci mail sa jos nekoliko pitanja ako sve bude kako treba zasigurno velika sansa da se kupi ovako nesto

, ali iako imate jos koji predlog ili nekog hostera koji ima DC svuda po svetu predlozite, a iskreno se nadam da ce ova tema biti od koristi i za ubuduce jel nisam primetio da je neko do sada trazio tako nesto.
Puno hvala na dosadasnjim predlozima

Zelim vam prijatan ili Laku noc barem za mene

Ako zelite nesto da promenite na bolje, krenite da razmisljate kako bi ste to uradili . . .