Kao što sam i pretpostavio posle nekog vremena zveknuo je konačno laptop.Naime u zadnje vreme nisam imao problem sa pregrevanjem grafičke i procesora, ali eto ono što je od skoro početka zezalo sa vađenjem i stavljanjem baterije ne bi li proradio laptop na AC adapteru. Sad je zveknuo skroz. Znači laptop i dalje radi na bateriji samo je nemoguće napuniti istu jer deo za napajanje preko AC adaptera/konketora ne funkcioniše,a daje izlazni napon od 19V i na AC adapteru i na samom konektoru na ploči što znači da su oba ispravna i da je problem negde na ploči laptopa.
Znam da je rešenje kupovina nove ploče ili drugog laptopa jer se kupovina nove ploče toliko ne isplati, ali zanimljivo da sam našao šta je najverovatnije uzrok problemu rada laptopa na struju. Na donjoj slici koju sam postavio se vidi deo sa 3 komponente od koje su 2 zavojnice i 2 kondenzatora.Od prevelikog pregrevanja u tom predelu jedna zavojnica sa oznakom L1 na slici se skroz istopila i deluje kao da je ceo sklop zagoreo, što se da videti na slici...
Tražio sam na nekoliko mesta zavojnice u SMD tehnologiji,ali nisam našao. Druga stvar je kojeg su one tipa, nemam nikakvu oznaku osim na samoj ploči L1 i L2,pa samim tim nemam pojma koja im je induktivnost...
Da skratim priču da li je moguće da pronađem negde zavojnice tog tipa i koja im je uopšte oznaka ili možda da li su kompatibilne neke sa drugog laptopa pa da pojurim sa nekog kome je crkla ploča a ispravni su ovi elementi...