Prije 2-3 dana sam gledao online fudbalsku utakmicu (Estonija-Srbija) koju na kraju nisam ni trebao gledati (ne zbog trojanca

U masi linkova koje redovno koristim za gledanje sportskih dogadjaja preko interneta sam slucajno kliknuo na "plugin update" koji bi mi kao pomogao da gledam trazeni kanal. Nisam bas ovca koja nema pojma niocemu sto se tice inerneta i virusa, tako da sam prilicno oprezan sto se tice tih stvari. Ali eto...jbg i meni se desilo. Uglavnom, zarazio sam komp ovom gamadi iz naslova teme: vbs:exedropper-gen[trj] i win32:ramnit-b Rootkit. OS koji imam na desktopu je XP SP3 a imam Avast i Zone Alarm kao kombinaciju. Uglavnom, Avast mi non stop izbacuje fajlove koji su zarazeni i stavlja ih u chest. Stavio sam boot scan iz safe mode-a i vec mi je nasao veliki broj dll i exe zarazenih fajlova. Imate li kakav prijedlog koji ce mi pomoci da sklonim ovu gamad sa kompa? Sta da se radi prvo? Pokusao sam otici na avas forume i nisam uspio preko browsera (firefox) i pretpostavljam da je to zbog virusa. Da li se moze sta uciniti ili mi ne gine format C Hvala unaprijed.
Sale