Citat:
stil: Oba pisma su ravnopravna i ćirilica i latinica.
Ja zivim u ubedjenju da mi pisemo cirilicom, samo cirilicom i nicim drugim nego cirilicom

. Nije da mrzim cirilicu, ne daj boze, ali silom nesto forsirati je opet kontraproduktivno. Koliko sam uspeo da vidim preko TV i neta, koji su mi zbog bolesti jedini kontakti sa spoljnim svetom (ne izlazim iz stana uopste) na svim nasim zvanicnim institucijama u vezi sa vladom su natpisne table na cirlici.
Ja licno mislim da mnogi ljudi izbegli iz Hrvatske i Bosne koriste i latinicu i onda im je ovde to malo cudno i mozda smeta. Pa hajde oni, ali zasto odbijati decu iz dijaspore od ucenja srpskog ne samo time sto je to drugi jezik nego im odmah uvaljivati i drugo pismo ALI OBAVEZNO.
Primecujem u zadnje vreme da nam pismenost drasticno opada. Ljudi pisu svasta (a i ja, star i bolestan, vise mi nije ni zameriti), spajaju reci koje se ne spajaju, razdvajaju koje se ne razdvajaju, budi bog s nama, a nama je jedina zvanicna briga cirilica po svaku cenu! A odmah iza coska te ceka neka institucija Raifeisenbank, sta mu je pa sad to?
Google mi ide na zivce. Kupujem nesto sa neta, placam sa Google checkout i hop - iznenada mi obavestenje izlazi napisano cirilicom (na osnovu valjda ISP adrese, sta li)! Koji ce mi djavo sad pa to kad kupujem sa sajta na engleskom, posrednik koji mi pomaze je Amerikanac, posiljku pratim na sajtu americke poste a oni mi opet uvaljuju cirilicu na silu - nije pitalo nista "da li hocete bla, bla..."
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!