SaleB81 Beograd, RS
Član broj: 90990 Poruke: 358 *.adsl.verat.net.
|
Imao sam nekoliko iskustava sa pomenutim sajtom. DHGate je posrednik izmedju vas i nekog tamo prodavca. Izuzetno je znacajno da odaberete pogodnog prodavca, znaci nekoga ko je dobio dosta pozitivnih ocena i priznanja (oni njihovi pehari, zvezdice ili sta vec pored imena). Generalno posiljka koja je laksa od 2kg moze ici nacionalnom postom (CN airmail, HK airmail, Singapore airmail) ali niko ne garantuje da ce ona stvarno stici, ne postoji osiguranje, mada pracenje uglavnom postoji; s tim sto uglavnom pokriva posiljku u transportu prema Srbiji samo dok ona ne napusti zemlj slanja. Oni svi naravno preporucuju kurirske sluzbe, ali one su retko free za posiljke ispod 100usd. Sto se trajanja putovanja tice najsporije je CN postom (20-35 dana), HK postom (13-20) i singaporskom (7-15 dana). Kuriri stizu jako brzo, DHL izbegavam zbog njihovih troskova carinskog pregleda, koji mogu da izadju na lepu i krajnje neplaniranu cifru (tako sam cuo, ali nisam imao licna iskustva). UPS-om mi je recimo jedna posiljka stigla i tada sam se odusevio, poslata je jednog ponedeljka iz Sangaja u sedam ujutru, u podne je bila u Juznoj Koreji, sutra upodne (utorak) u Kelnu, da bi meni stigla na vrata u sredu u podne; to je 56h ukupno; (a recimo desilo mi se i da AKS posiljka putuje tri dana do lokacije u niskom okrugu koja je 30km od niskog aks centra).
E sad od toga koliko dobro odaberete prodavca to je veca verovatnoca da vam stigne roba i da u paketu bude bas ono sto ste narucili. Dobro citajte opis proizvoda, kinezi imaju gadnu naviku da slukaju pet proizvoda na gomili, da napisu da kupujete lot i da je cena po lotu, a negde u tekstu provuku informaciju da lot sadrzi samo jedan artikal. Ali ta vam je prica ista i na ebay i na limundu; u zavisnosti od toga koliko dobro procenite opis artikla i prodavca, toliko cete uspeha imati u poslu.
Ja sam recimo do sada narucio oko 30 posiljki samo sa DHgate i zadovoljan sam time da jedna posiljka nije stigla i da za jednu nisam dobro procitao tekst vezan za kolicinu (prethodni pasus). Ostalo je sve stizalo bez problema. Od dazbina, do sad sam platio dva puta po 63 din za carinsko otvaranje posiljke i to je to.
Ja rado preporucujem sve te sajtove (dx, aliexpress, dhgate i jos neke), ali uvek ljudima kazem, oprosti se od para kad uplatis, pa ako stigne, super;
ako ne, steta - idemo dalje ...
|