Novi sam clan na forumu,mada dugo vremena sam pratio i citao dosta toga na ovom forumu i dosta mi je znacilo i pomoglo.
Trenutno sam se nasao u neresivoj situaciji,jer ni ovde niti bilo gde na netu nisam mogao naci odgovor na moje probleme...Zapravo,nesto priblizno,ali tacan odgovor ne...Nadam se da cete mi pomoci.
Posto u mestu gde zivim nema tehnickih mogucnosti za ADSL,koristio sam telenorov bezicni internet,a zatim sam sa drugarom,dogovorio da delimo net.Kupio sam AirLive WL160USB antenu,instalirao,nasao drugarov signal i sve je radilo bas kako treba....
1. U pocetku sam imao signal oko 60%-65%,dok je speed bio 11Mbps.na testspeed.net mi je tada pokazivalo nesto malo neverovatno!Download je bio oko 5.6Mb/s,upload 3.2Mb/s a ping 26ms.dok na http://www.bandwidthplace.com/,merenje je pokazivalo 1.3Mbps Download-a,i 330Mbps Upload-a.(sto je bilo mnogo realnije i tacnije).Surf,download,sve je radilo besprekorno.Kada sam na Utorrentu 2.2 skidao filmove max brzina je bila cak i do 922kB/s!!!Sidalo je neverovatno brzo,a pri tom sam mogao bez problema da surujem i radim nesto drugo na netu,nije se osecalo...
2. Onda pre par dana,pojavio se problem da je sve to jednostavno nestalo i nastao problem sa Downloadom...Da li se radilo o torrentu,ili bilo kakvom skidanju sa neta max brzina je 170kB/s.Na torentu i pojedinacno,ili kad pustim vise torrenata opet je isto.A pri tom dok radi torrent,na internetu jedva da mogu da otvorim bilo koju stranicu!!!
3. Iz licnog iskustva,kao i po onome sto sam nalazio na netu i forumima...sve sam pokusavao.Podesavanja torrenta,promena pretrazivaca,programa za torrente,pomerali smo antenu,podesavali ruter...sve...
4.Da li neko zna o cemu se radi?da li je moguce da je provajder ogranicio download,jer bilo je malo vise skidanja oko praznika???
Ako je to u pitanju da li je kako resivo??
Unapred hvala
[
[Ovu poruku je menjao Hanibal31 dana 21.01.2011. u 13:07 GMT+1]