Citat:
jedy023:
Pridruzujem se cestitkama.
Moja supruga ide 16.sep. u isto mesto na polaganje.
Znaci potvrdjuje se moja teorija da ko dobije lakcim kartu prilikom urucenja da moze odmah da preda za pasos.
Ajde mi reci adresu i proceduru za pasoso,jer ce mo i mi cim supruga dobije ici u MAKO da predamo stim da ce mo onu varijantu za 21 dan.kako je dobila supruga sa decom mi planiramo odmah da predamo i za decu,e sada me samo malo buni jer treba i ja kao roditelj da budem prisutan i dam saglasnost da deca mogu da vade pasos inace beba je u pitanju i cerka 11 godina,da li na licu mesta ima neki papir koji ja treba da potpisem.
Hvala
Koordinate opstine u Makou su ti: 46.218449,20.474803 (ubaci u google maps ili navigaciju). Iza opstine imas ogroman parking gde mozes da parkiras. Dace ti postansku uplatnicu za svaki pasos koji vadis (plus dodatne uplatnie za ubrzano procesiranje ako hoces) i moras da ides u postu da ih platis. Koordinate poste su ti: 46.213635,20.475162 (to ti je u pesackoj zoni, tako da ili parkiraj negde van ili jednostavno prosetaj od opstine). Spremi kes unapred, imas ovde u temi izlistane cene pasosa za razne uzraste. mislim da je 14000 za odrasle za 10 godina, 2500 po detetu s tim sto ces za cerku moci da dobijes na 5 godina a za bebu na 3 godine. Tko da ne znam kad planirate da putujete ali mozda bolje da za decu izvadite kad i ti dobijes drzavljanstvo?
Za decu spremi slike pasoske velicine i da, moras ti da budes prisutan da potvrdis potpisom saglasnost. U suprotnom tvoja supruga mora kod nas u opstini da overi saglasnost i onda ta overena i prevedena saglasnost mora da se dodatno overi u ambasadi u Beogradu, sto ti je zezancija, bolje da odes licno.
16. sept je ok jer samo ponedeljkom i sredom rade popodne od 13h, taman kad se zavrsi ceremonija.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić