Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kakav mi router treba i sta treba da podrzava da bi ovo bilo izvodljivo?

[es] :: Wireless :: Kakav mi router treba i sta treba da podrzava da bi ovo bilo izvodljivo?

[ Pregleda: 1169 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gigamg1
Novi Sad

Član broj: 221683
*.mynsn.net.

+270 Profil

icon Kakav mi router treba i sta treba da podrzava da bi ovo bilo izvodljivo?02.09.2010. u 12:11 - pre 178 meseci
Heh, jesam dosadan sa ovim temama u vezi routera...
Za nekih mesec dana (kad budem imao love) planiram da uzmem router ali ne znam nista o njegovim opcijama i sta da kupim.
Trenutni koristim grid+kartica za wireless internet.
Hteo bih da uzmem ruter i da da njega namestim da se preko grid-a kaci na ap i da razdeljuje vezu na dva kucna racunara preko utp kablova, konekcija je PPOE.
Treba mi isto da to bude takav router da kasnije kad batalim wireless i prebacim se na adsl da on ima opciju da preko tog istog grid-a razdeljuje vezu dvojici-trojici ljudi u okolini bezzicno a da se ova dva moja kucna racunara kace zicno na njega. Koje opcije treba da podrzava i sta da gledam kad budem kupovao?
Samo polako i bez ikakve zurbe...
Resenje zavisi samo od perspektive gledanja na situaciju

Odgovor na temu

mantas

Član broj: 257077

+38 Profil

icon Re: Kakav mi router treba i sta treba da podrzava da bi ovo bilo izvodljivo?02.09.2010. u 13:16 - pre 178 meseci
zavisi koliko love ovo ti je jeftinija solucija TP-Link TL-WR543G
specifikacija routera
mada ja bih pre bio za soluciju nekog Multifunction AP/Router WL-5470 skuplja solucija
SPECIFIKACIJA AP-ROUTERA
sa gridom ces tesko podeliti taj signal ako su klijenti u razlicitim pravicima zobg njegove usmerenosti ,a to i nije antena za tu namenu...

[Ovu poruku je menjao mantas dana 02.09.2010. u 14:34 GMT+1]
Long Live Rock 'n' Roll

Odgovor na temu

gigamg1
Novi Sad

*.mynsn.net.

+270 Profil

icon Re: Kakav mi router treba i sta treba da podrzava da bi ovo bilo izvodljivo?02.09.2010. u 14:06 - pre 178 meseci
Pa u tom su smeru... Znaci,treba da podrzava AP i client mod i WISP mod, tako? Koji standard 802.11, a b g? G sigurno jer je ap sto se trenutno kacim na 802.11 g
Sta jos?
Jel mora da ima mac adress filter?

[Ovu poruku je menjao gigamg1 dana 02.09.2010. u 15:26 GMT+1]

Odgovor na temu

mantas

Član broj: 257077

+38 Profil

icon Re: Kakav mi router treba i sta treba da podrzava da bi ovo bilo izvodljivo?02.09.2010. u 14:50 - pre 178 meseci
uradjaji koji podrzavaju b standard u vecini slucajeva su kompatibilni i sa g standardom,uredjaj koji prodrzava i a standard je mnogo skuplji,u danasnje vreme svaki router ima vise vrsta zastita ukljucujuci i MAC Address Filtering..a da li treba ili ne to zavisi od tebe da li zelis da zastitis mrezu ili ne..
Long Live Rock 'n' Roll

Odgovor na temu

gigamg1
Novi Sad

*.mynsn.net.

+270 Profil

icon Re: Kakav mi router treba i sta treba da podrzava da bi ovo bilo izvodljivo?02.09.2010. u 19:29 - pre 178 meseci
Pa naravno da ce mi trebati zastita jer kao sto rekoh kasnije ce imati funkciju da salje net preko wirelessa pa ne bih zeleo da mi neko krade net

Odgovor na temu

tox master
RS

Moderator
Član broj: 57200
*.teol.net.

+122 Profil

icon Re: Kakav mi router treba i sta treba da podrzava da bi ovo bilo izvodljivo?02.09.2010. u 19:39 - pre 178 meseci
Sta je onda problem?
Jasno je covek rekao koji uredjaj da uzmes (i ja bi ga preporucio) i koje zastite mozes da ukljucis (mac filter,wpa...)

Odgovor na temu

[es] :: Wireless :: Kakav mi router treba i sta treba da podrzava da bi ovo bilo izvodljivo?

[ Pregleda: 1169 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.