@blejn1
Lab ili da iznajmis ili napravis kod kuce . Druga mogucnost je kombinacija GNS3 i Packet Tracer-a.
Do sada sam presao oko 1/2 gradiva i u GNS3 nisam mogao da odradim Etherchannel protokole PAgP i LACP a Spanning Tree deo nisam mogao da odradim RSTP i MST. Packet tracer daje mogucnost RSTP-a ali MST nije moguce odraditi. Takodje nije moguce odraditi zastitu Spanning tree topologije jer nijedna komanda (sem guard root u PT) nije odradjena.
Znaci apsolutna preporuka za rad na pravoj opremi.
Sto se knjiga tice generalni utisak je da je Official Exam Study Guide pisan vise kao opis tema koje se padaju na ispitu. Sem par tema koje nisu opisane u knjizi a padaju se na ispitu vecina tema je tu da bi ovlas opisala ispitne teme ne zalazeci u srz problema. Namenjena je mozda vise ljudima koji imaju veoma dobro predznanje i iskustvo u radu.
FLG je namenjena ljudima koji su recimo skoro zavrsili CCNA pa su bez puno prakticnog znanja krenuli u CCNP vode.
Problem sa ispitom je sto su ga ili pisali nepismeni englezi (amerikanci) ili neki indijci koji pristojno poznaju engleski jezik. Ljudi koji su izlazili se najvise zale na koncepciju pitanja. I ja sam imao slican problem kada sam polagao BSCI . Na nekim pitanjima sam ostajao po nekoliko minuta pokusavajuci da shvatim sta je pisac cudnim pitanjima i jos cudnijim odgovorima (i jos gorom gramatikom) zeleo da postigne.
Naravno i dalje ostaje problem u razlici izmedju exam blueprinta, knjige i nekih pitanja koja se pojavljuju na ispitu.
Na linku
https://learningnetwork.cisco.com/docs/DOC-6566 mozes procitati koliko se ljudi zale (i padaju) na ispit i to ne samo bubaci vec i ljudi koji su godinama u tom poslu.
Nadam se da cu krajem meseca biti malo bolje srece

.
Toliko od mene za sada.