LevelOne
FSW-1611TX
16Port 10/100Mbps 13” Fast Ethernet Switch
http://www.level1.tw/level1/manual/FSW-1611TX(EN).pdf
A kao default gateway je Telekomov HUAWEI MT882 i na njemu radi DHCP i IP filter po defaultu.
Hteo bih da uradim neki stress test ovog switch-a.
Slucajno sam ga nasao u nekoj supi /stara fabrika, mass storage/ (mnogo vlage i svega) i ko zna koliko je stojao tamo i doneo kuci. Otvorio sam ga, video par kondezatora u napojnom delu da su se "udebljali" pa sam ih zamenio, ostalo je sve OK. Ukljucio sam ga i za divno cudo on RADI.

No, posto mislim da je dosta star imam neki trip da je i dosta spor. Ali ja nemam adekvatne testove da mu pripremim. Doduse, hteo sam da se konsultujem sa strucnim osobama sa ovog foruma da to uradim na najbolji moguci nacin i da napravimo neku zanimljivu temicu za pratiti.
Za sada sam jedino uradio test preko File and printer sharinga i tada je brzina bila nesto oko 60% konekcije... Tako kaze Task Manager, iskreno, zaboravio sam brojke u MB :-], ali kada budem radio sledece testove debelo cu ih dokumentovati slikama

Ping je ispod 1ms, tacnije ne merljiv (obican Windowsov ping).
E sada sam otvoren za sve predloge.
Inace, na jednom racunaru imam Apache instaliran, mozda da probam neki HTTP file transfer?? Nemam nikakav FTP server instaliran, mozda da i to probam?