bilo koji AntiVirus: koji god izaberes,neces pogresiti. Ovako ih ja rangiram:
BitDefender -jako mocan AV sa All in One resenjem,vrlo dobra detekcija i veoma mocan engine koji daje odlicno uklanjanje (mozda i najbolje po meni) malware-a
mana: mnogo,ali mnogo tezak sa system (pa cak i za one jace PC-e sa Dual Core processorom i 2Giga rama)
Kaspersky - Jos jedan mocan program koji takodje daje Allin One resenje (KIS),odlicna detekcija,i vrlo dobar engine,odlicno uklanjanje,nije tezak sa system...
mana: nije free

, ponekad zna da napravi false positive..ali boze moj
ESET NOD32 - po meni odlicna detekcija malware-a na komjuteru,veoma lak za system,odlicna heruistika (Smart S.)
koja mu omogucava bolju detekciju malware-a ali ponekad (cesce) zna da omane u ukanjanju malware-a.
mana: pa nemogucnost da se izbori sa jacim malware-om,i mozda ta njegova heruistika jer zna dosta da pobrljavi.
Avast -stari avast necu da komentarisem dobar jeste..ima i mana... ali tu je Avast5 tako da...
Odlican buduci Besplatni AV ,solidna zastita,dobra detekcija,odlicno uklanjanje malwarea (po meni najbolja jer ima opciju "Boot Scan" sto je sigurna smrt svakom malware-u)
Dosta opcija,poboljsan,nov lep skin...itd
mana: za sad samo sto je beta
Avira -nisam je mnogo koristio tako da je nepoznajem dobro...ali znam da je i ovo solidno dobar Besplatni AV,ko ga instalira nece pogresiti.
solidna detekcija,solidno uklanjanje...
AVG -solidno resenje,solidan antivirus,solidno ukanjanje malware-a ...a besplatan...sta vise reci

................................
AntiMalware:
pa naravno..zna se
Malwarebytes AntiMalware
zasto on? zato sto najiskusniji ljudi i helperi rede na njemu,odlicna detekcija,odlicno (vrh) ukanjanje...a besplatan
...............................
Sto se tice Firewall-a...dovoljan i neki koji ce doci uz AntiVirus.
Inace...ranije je najbolji bio najbolji,odlican HIPS...
Comodo firewall..besplatan je ,da li je i sad najbolji ne znam ali mocan i dobar da jeste..
jeste!.
Outpost Firewall - nisam ga koristio pa ne zelim da brbljam bezveze...ali znam da nije los.
Zone Alarm..je pre bio jako mocan firewall...sad ga ja rangiram kao solidno dobar. Odlican HIPS
eto..napisah se ja....sve ovo bi trebalo da rade i naX64 Windows7-ci ...to je po meni to...
[Ovu poruku je menjao magna86 dana 02.01.2010. u 19:26 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao magna86 dana 02.01.2010. u 19:27 GMT+1]