shadow88 shadow88 Tehnicar automatike i elektronike Dizel elektro agregata Energoglobal d.o.o Novi Sad
Član broj: 217056 Poruke: 3077 *.dynamic.sbb.rs.
Jabber: ljubicicrobert@yahoo.com
|
pozz svima...
zanima me zna li neko kako bih mogao da napravim neko kolo koje ce imati mogucnost da se na njega snimi kratak zvuk, ili da se prebaci u nekom formatu sa racunara pa da se kasnije sa njega reprodukuje ka dobije odredjen uslov to kolo, nesto kao sto ima ugradjeno u kineskim igrackama sa zvucnim efektima, ali ne mislim na sirene i melodije, vec na glasove i reprodukciju izgovorenih reci, npr one lutke sa konopcem sto se povuce pa kad se pusti onda dodje do reprodukcije necega....
dakle postoji li gotovo IC kolo predvidjeno za to, ili neka jednostavnija shema, i na koji nacin se "integrise zvuk " u takav sklop ?
unapred hvala na odgovorima, nadam se da sam bio dovoljno jasan i precizan u objasnjenju..
(cisto da napomenem, ovo mi treba za nadogradnju na postojeci sigurnosni sistem u kucji, moje izrade, pa zelim da kad odredjena osoba otkljuca na primer kapiju, a alarm prepozna ciji je kljuc, onda da izgovori npr dobro dosli kucji pa ime i prezime vlasnika kljuca... ili npr ako ukljucim status alarma "ne uznemiravaj" , onda da izgovori na kapiji kad neko zvoni recenicu "vlasnici domacinstva nisu kod kucje, posle zvucnog signala ostavite poruku" i jos xxx kombinacija, to cu vec smisliti, samo da prvo napravim nesto slicno..)
ovo je cisto edukativnog karaktera, volim da se igram ovakvim stvarima, a i jako cool bi mi izgledalo i zvucalo da to nabudzim :)
|