Maznuo sam mami kutiju od Conversica i krenuo radit, ali nije mi se dalo rastavljati autoradio pa sam odlučio ga cijelog montirat... Napravio sam prvo rupe za zvučnike i za šarafe, a zatim sam napravio rupu za radio... Prvo sam montirao (pričvrstio) onaj dio u koji radio ulazi a zatim je bilo potrebno samo gurnuti radio unutra... Odabrao sam neki prastari radio, zato jer je imao ulaz za "CD" tj. za neki vanjski izvor zvuka i nije prezahtjevan da moram gradit jače napajanje...
Nakon što sam montirao radio, uzeo sam dva Pioneer zvučnika za auto (13cm, 4 oma, 25W nominalna snaga, 120W maksimalna muzička snaga) i montirao ih u napravljene rupe... Sve sam pospajao i izvukao van žicu za napajanje... Zatim sam skužio da imam doma mnogo one spužve koja se stavlja u zvučne kutije za izolaciju... Nastojao sam kartonsku kutiju što bolje očvrstiti i pričepiti a zatim sam je doslovno nakrcao tom spužvom da nije ostalo mjesta ni za disati... Montirao sam zvučnike i jedva uspio zatvorit poklopac kutije... Pričvrstio sam ga sa 6 šarafa...
Snaga? Snagu zvučnika sam već naveo... Autoradio je neko škarto, marke Soundcar i ima TDA 2006 kolo kao pojačalo, snage 2 x 6 W RMS. Budući da sistem napajam sa adapterom 12V, 500mA max. snage 6W, mislim da cijeli sistem nema više od 5W RMS (iako uspije istjerat zvučnike do maksimuma)... Rezultat? IZVRSTAN! Naravno, nemojte me napasti, ovo nije neka kvaliteta ili nešto ali ima lijepo zvuk i može jaaaako glasno svirat, a da ne govorim da sam ostao kompletno šokiran količinom basa za 13 cm zvučnike i KARTONSKU KUTIJU! Spužva je spasila stvar!!
Jučer je komšija imao ročkaz i organizirao zurku.. Ja sam to odnio tamo... Puštali smo cijelu večer tehnjave i čak je smetalo susjedima!
Cilj ove teme? Pokazati kako je moguće za besplatno (recikliranjem) i za malo vremena (oko 2h posla max) napraviti jedan dobar dock za slušat muziku, kad je čovjeku dosadno! Radio sam ovo zato jer mi je bilo dosadno i nisam mislio ništa od toga imat, no kad sam dovršio, zvuk me oduševio i to sad koristim umjesto PC zvučnika te tako kad negdje organiziramo vani neku malu zurku, da možemo spojit MP3/mobitel. Može se nabaviti i mali akumulator pa koristiti ovaj sustav kao prijenosan. Zaboravio sam napomenuti da, osim ulaza, radio ima i ispravan tuner te kazetofon pa se može slušat i radio i kazete... Ulaz je 3.5mm jack.. Usput radio ima Bass/Treble/Balance/Volume kontrole i Loud funkciju pa se može i ton prilagođavat...
Za kraj, slike:

...njemu i kućno zvonce zvoni u A klasi... hh