E svašta će ljudima pasti na pamet... Dobro da nije tražio da zna i da li taj koji se uključio ima kravatu. No, dok je ovaca...
Uzmi najjevtiniji mikrotik router, on ima sve što ti je potrebno za ovo. Možeš da kreiraš skriptu koja će slati obaveštenje mailom kad se neko uključi. Postoji i vizualna alatka koja se zove Dude. Hm, kažeš gigabitni switchevi... Ako je gigabitna mreža, onda nisam siguran da ćeš proći sa najevtinijim modelom, pogledaj na njihovom sajtu koji model ima gigabajtne portove. Postavi ovo pitanje na mikrotik delu foruma, ima tamo par momaka koji razbijaju mikrotik pa će ti neko pomoći i oko skripte ako ti je to problem. Takođe, nešto skuplji modeli imaju i wireless pa ubijaš dve muve istim udarcem, klijent će možda biti zadovoljan ako dobije bežičnu mrežu u tom okruženju. Naravno, onda će tražiti da sve to lociraš preko Gps-a i eto tebi još parica

Za ovo poslednje se zezam, naravno... Mislim na Gps hehe.
Nešto razmišljam, pošto je lik već tako fobičan (očigledno), vezano za onu kravatu na početku, zamisli da se to sad sve poveže sa nekim wireless kamerama i da stvarno dobije i video zapis celog događaja hehe... Nije neizvodljivo. Naravno, malo je suludo
Naravno, moguće je da postoji i neko drugo (možda softwersko) rešenje, ali pretpostavljam da si već guglao, a ja to drugo rešenje ne znam. I obavezno javi kako si rešio problem, interesantno je ovo.