peca89bg Beograd
Član broj: 202034 Poruke: 354 77.46.180.*
|
Nisam znao gde da stavim moj problem pa sam ga stavio u laptopovi jer imam problem oko lap topa...
Ovako, imam lap-top MSI VR610x, kada sam ga kupio imao sam instaliran XP, radio je lepo, brisao sam ga, instalirao ponovo svoj koji mi radi odlicno na drugom kompu, formatirao particije, pravio nove i sve je lepo radilo, kasnije imao sam potrebu za linuxom zbog faxa, napravio particiju instalirao ga i imao dva os-a, radilo sve super, i onda poceo XP da mi baguje, verovatno zbog virusa, radio sporije, duzeo otvarao programe, sredio sam to antivirusom I jos nekim alatima, i lepo je radio jedno vreme, medjutim posle nekog vremena opet isto, pa kasnije mi se zamrzne slika pa moram da ga ugasim na dugme pa ponovo sve tako i tako u nedogled, trebao sam tada da ga podignem ali me mrzelo pa nisam i da napomenem da mi je tada linux radio SUPER kao i sto dan danas radi, onda sam popizdeo i izbrisao XP i formatirao c, nisam ga ponovo podigao i imao sam samo linux koji radi BESPREKORNO!
Nakon nekog vremena javila mi se potreba za XP-om, uzmem CD butujem sa njega i pojavi se ono plavo, pocne da se ucitava i ugasi mi se komp! Nekad kopira one fajlove pa se ugasi na pola ili ih sve iskopira pa kad treba da se odabere particija meni stoji poruka: "no hard-drive" ili dodje do toga i ugasi se pa onda mi se pojavi c ja enter na nju i opet se ugasi... Probao sam sa svimi svacim, preko boot flopija da formatiram, pa preko linuxa i njegovih parttion tools-ova i sve lepo prodje sto se tice formatizacije c diska, medjutim kad sve to obavim i ubacim cd sa xp-om opet isti problem sa gasenjem i tako u nedogled! Brisao sam c i pravio vece ili manje particije i opet sve isto, tako je i sa WinMe, Win98, Win95, WinServer, Win2003, Win7, Vista (ako sam zaboravio neki microsoftov os, molim vas podsetite me), svaki sam probao da podignem i uvek isto dok mi linux radi ODLICNO i nema NIKAKVIH PROBLEMA SA BILO CIME!
Jel moze neko da mi kaze o cemu se radi? Neki savet, nesto? Sta da radim?
MOLIM VAS POMOZITEEEEEEEEEEEE.........
|