E jos nesto, ako pravis plocice foto postupkom idealno ti je da imas foto komoru kako je ja nazivam, ja je sada pravim .....
Ja sam to zamislio ovako, u jednoj drvenoj kutiji 30x20 cm napravis sarke ( da moze da se otvara i zatvara ) i dole smestis 3 neonke UV od po 8W ili jednu do dve zivine sijalice kojima je slomljen balon, onda preko toga stavis staklo i sve ofarbas u crno ( kutiju ) a u donjem delu prostres alu-foliju i radis

Ili jos bolje ko ima stari skener nesto ovako
http://www.elektronika.rs.ba/data/projekti/osvjetljivac/
Citat:
buco22: vidim da vam se dopala stega, pa evo još detalja.
Nije fiksna, lagana je - lagano se "vrti" po stolu, drvo je bukovo jer je tvrdo, dimenzije - po potrebi
pozdrav
Da stega je super, super si to osmislio....e sad meni padaju razne ideje za nju....inace ko nema ovakvo drvo da se ne muci evo jedan savet.
Nadjete staru drvenu paletu koju koriste stovarista za odlaganje cemena, kreca, cigli ili crepova i onda iskoristite one dve kocke bukove.....hehe ja ih imam oko 30 ( kocki ) imam za 15ak stegi

sutra cu da napravim jednu. A ovakav sraf je slican brezoniju, ima da se kupi u srafovskim radnjama.....ovo malo za neupucene.....
Citat:
imam 5-6 oziljka na ruci od lemilice)???
Pa ako ti se bas toliko tresu ruke nabavi rukavice

A kakvom lemilicom lemis, nemoguce da se toliko ispeces .....doduse ja sam skoro promasio drsku pa uhvatio lemilicu ( prstima kao olovku ) ali nije opasno...nisu oziljci....
@svi ostali
Kako stojite sa AC DC napajanjima raznih voltazi, dajte nesto, neku ideju

ja sam razmisljao trafo da napravim 220/48 pa da lepo vadim standardne napone 6, 12, 18, 24, 32, 48 i jos nesto izmedju, ali to je sve ACV kad bi ga ispravio na DC imao bi izoblicenja morao bi da pravim neke ispravljace a ne da lupim samo diodu....stoga dajte neku sliku ! ! !
Da bi bio genije moras biti bar malo lud. Covek koji je genije, a to ne zna, verovatno i
nije.