Ovo je moj prvi post na ovom sjajnom forumu, stoga, toplo vas sve toplo pozdravljam !
Za postojanje ovog foruma znam vec godinama, cesto posecujem ove stranice kada mi je potrebna neka informacija ili nesto slicno, no nikada se nisam registrovao.
Siguran sam da cu ostati aktivan ovde dokle god je i samog foruma, jer sam ovde okruzen svojim soulmates-ima i uvek ce biti novih i zanimljivih stvari o kojima cu zeleti da pricam - traziti pomoc - pruzati pomoc.
Da se upoznamo.
Imam 23 godine. Ove godine krajem leta punim 24 godine.
Moj prvi dodir sa racunarima bese sa 7 godina, Amiga 500.
Sto se moje karijere i mog radnog iskustva u IT sferi tice, imam ukupno 3 godine radnog iskustva (zvanicno).
To radno iskustvo sam uglavnom stekao dok sam ziveo i radio u Beogradu par godina.
Uglavnom sam radio sa Windows Server based mrezama i sa svime sto ide uz to.
Radio sam na raznim mreznim uredjajima, od MikroTik, preko CISCO, do Proventia.
Takodje sam dobro upoznat sa dizajnom i planiranjem mreza i sistema.
Jedno vreme sam radio i u jednoj VoIP kompaniji, tako da sam veoma dobro upoznat sa tom tehnologijom, od H.323 do SIP VoIP mreza, a uglavnom sam radio sa Quintum Tenor VoIP gateway-ima, a jednom prilikom postavljao sam mrezu i sa GSM Stargate VoIP gateway uredjajem sa kapacitetom od 256 SIM kartica u jednoj kompaniji u Beogradu koja je imala te potrebe.
Programiranje...ne, slaba tacka.
Iako sam sa 11 godina napisao svoj prvi program u BASIC-u koji mi je omogucio da strelicama na tastaturi pomeram tackicu na ekranu koja se sastojala iz nekoliko pixela, ne, programiranje sam nekako zabatalio jos sa 13 godina, kada me je zaintrigirala 3D animacija i 2D obrada grafike, te sam do svoje 19-te godine veoma dobro vladao 3D Studio MAX-om, Photoshop-om i video obradom uopste.
Radio sam animacije za RST u nekoliko navrata, cak sam i radio u RTS-u kao zamena na neko kratko vreme kada sam imao 17 godina i tamo sam se prvi put susreo sa video obradom i montazom na DVCPro sistemu i to mi je sjajno islo, vec posle 2 nedelje pravio sam odlicne TV priloge, kombinovane sa sjajnim 3D Studio MAX animacijama, Adobe Photoshop grafikom i Adobe Premier efektima.
Ali programersko znanje nisam razvijao u sebi.
Malo, zaista malo.
Znaci umem da napisem neki .BAT file koji ce mi odraditi neki posao, umem da kao malo editujem i sebi prilagodjavam neke .EXE fajlove, zatim takodje posedujem i odredjeno znanje o WEB dizajnu, te poznajem i HTML do neke mere.
I takodje PHP, ali veoma malo, znaci jedino koliko mi je trebalo za neke osnovne stvari u bazi, dok sam radio za kompaniju koja je koristila takvu bazu.
No, sa 19 godina prestao sam da se zanimam za 3D animaciju, nekako sam dostigao neki vrh u tome sto se tice potreba moje okoline.
Nisam isao u dublje izucavanje recimo inverzne kinematike, video post-a, Chroma Key tehnika, itd.
Potpuno sam se okrenuo sistem inzenjeringu, mrezama i tim stvarima.
Sa 20 godina zavrsavam MCITP i MCSE i tu pocinje moja zvanicna karijera.
Osim sistem inzenjeringa, bavim se i aromaterapijom (etericna ulja, uljane recepture, aromaticne smole i rezine i drugi aromatici, njihova upotreba u lecenju, ezoteriji i njihova metafizicka upotreba), muzikom (sviram gitaru, klavir/klavijaturu, flautu, bubnjeve, pevam, komponujem), izucavam okultizam, ezoteriju i duhovnost uopste (Telema, Kabala, Astrologija, Tarot, Geomancija, Ceremonijalna Magija, Teurgija, Taumaturgija, Alhemija, drevni jezici, itd.), rekreativno se bavim sportskim letenjem na avionu Cessna 128 (sto znaci da sam takodje zaludjenik Microsoft Flight Simulator-a koji koristim jos od svoje 14-te godine i pomocu koga sam i naucio da letim pravim avionom), rekreativno igram veliki tenis (samo za vreme Proleca, Leta i eventualno Jeseni, dok je toplo, heh), ponekad pisem svakojake stvari, od strucnih medicinskih eseja (slobodno izucavam medicinu vec godinama jer me zanima, konkretno najvise farmacija), ezotericnih, duhovnih eseja i eseja iz sfere sistem inzenjeringa, IT-a uopste, do kracih poema i pesama (kada me pukne inspiracija, sto se odavno nije desilo, moram priznati), itd.
Poceo sam cak da pre dva meseca pisem i knjigu o svojim astroloskim prognozama i o svemu sto prognoziram da ce se dogadjati na nasoj planeti sto ce transformisati nas i nas svet potpuno, a sto ce poceti Jula ove godine i trajace do Aprila 2019. godine i tada ce sve biti ponovo na svome mestu, ali taj svet kakav ce tada nastati mi sada ne mozemo ni da zamislimo, no nebitno sada.
Odustao sam od pisanja te knjige, previse posla imam na sve strane, jednostavno ne mogu da je napisem.
I eto to sam ja onako ukratko, upoznavanje.
A sada cu se vratiti na nase teme i napisacu post o konkretnom problemu koji imam i koji nikako ne mogu da resim.