Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa protokom kod PheeNet WL-118c+ uredjaja

[es] :: Wireless :: Problem sa protokom kod PheeNet WL-118c+ uredjaja

[ Pregleda: 1715 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Voyager93
Systems Engineer, Currently Unemployed
Vrsac

Član broj: 215340
93.86.0.*

icon Problem sa protokom kod PheeNet WL-118c+ uredjaja08.03.2009. u 16:01 - pre 196 meseci
Postovanje svima,

Ovo je moj prvi post na ovom sjajnom forumu, stoga, toplo vas sve toplo pozdravljam !
Za postojanje ovog foruma znam vec godinama, cesto posecujem ove stranice kada mi je potrebna neka informacija ili nesto slicno, no nikada se nisam registrovao.

Siguran sam da cu ostati aktivan ovde dokle god je i samog foruma, jer sam ovde okruzen svojim soulmates-ima i uvek ce biti novih i zanimljivih stvari o kojima cu zeleti da pricam - traziti pomoc - pruzati pomoc.

Da se upoznamo.

Imam 23 godine. Ove godine krajem leta punim 24 godine.
Moj prvi dodir sa racunarima bese sa 7 godina, Amiga 500.
Sto se moje karijere i mog radnog iskustva u IT sferi tice, imam ukupno 3 godine radnog iskustva (zvanicno).
To radno iskustvo sam uglavnom stekao dok sam ziveo i radio u Beogradu par godina.
Uglavnom sam radio sa Windows Server based mrezama i sa svime sto ide uz to.
Radio sam na raznim mreznim uredjajima, od MikroTik, preko CISCO, do Proventia.
Takodje sam dobro upoznat sa dizajnom i planiranjem mreza i sistema.
Jedno vreme sam radio i u jednoj VoIP kompaniji, tako da sam veoma dobro upoznat sa tom tehnologijom, od H.323 do SIP VoIP mreza, a uglavnom sam radio sa Quintum Tenor VoIP gateway-ima, a jednom prilikom postavljao sam mrezu i sa GSM Stargate VoIP gateway uredjajem sa kapacitetom od 256 SIM kartica u jednoj kompaniji u Beogradu koja je imala te potrebe.

Programiranje...ne, slaba tacka.
Iako sam sa 11 godina napisao svoj prvi program u BASIC-u koji mi je omogucio da strelicama na tastaturi pomeram tackicu na ekranu koja se sastojala iz nekoliko pixela, ne, programiranje sam nekako zabatalio jos sa 13 godina, kada me je zaintrigirala 3D animacija i 2D obrada grafike, te sam do svoje 19-te godine veoma dobro vladao 3D Studio MAX-om, Photoshop-om i video obradom uopste.
Radio sam animacije za RST u nekoliko navrata, cak sam i radio u RTS-u kao zamena na neko kratko vreme kada sam imao 17 godina i tamo sam se prvi put susreo sa video obradom i montazom na DVCPro sistemu i to mi je sjajno islo, vec posle 2 nedelje pravio sam odlicne TV priloge, kombinovane sa sjajnim 3D Studio MAX animacijama, Adobe Photoshop grafikom i Adobe Premier efektima.

Ali programersko znanje nisam razvijao u sebi.
Malo, zaista malo.
Znaci umem da napisem neki .BAT file koji ce mi odraditi neki posao, umem da kao malo editujem i sebi prilagodjavam neke .EXE fajlove, zatim takodje posedujem i odredjeno znanje o WEB dizajnu, te poznajem i HTML do neke mere.
I takodje PHP, ali veoma malo, znaci jedino koliko mi je trebalo za neke osnovne stvari u bazi, dok sam radio za kompaniju koja je koristila takvu bazu.

No, sa 19 godina prestao sam da se zanimam za 3D animaciju, nekako sam dostigao neki vrh u tome sto se tice potreba moje okoline.
Nisam isao u dublje izucavanje recimo inverzne kinematike, video post-a, Chroma Key tehnika, itd.
Potpuno sam se okrenuo sistem inzenjeringu, mrezama i tim stvarima.

Sa 20 godina zavrsavam MCITP i MCSE i tu pocinje moja zvanicna karijera.

Osim sistem inzenjeringa, bavim se i aromaterapijom (etericna ulja, uljane recepture, aromaticne smole i rezine i drugi aromatici, njihova upotreba u lecenju, ezoteriji i njihova metafizicka upotreba), muzikom (sviram gitaru, klavir/klavijaturu, flautu, bubnjeve, pevam, komponujem), izucavam okultizam, ezoteriju i duhovnost uopste (Telema, Kabala, Astrologija, Tarot, Geomancija, Ceremonijalna Magija, Teurgija, Taumaturgija, Alhemija, drevni jezici, itd.), rekreativno se bavim sportskim letenjem na avionu Cessna 128 (sto znaci da sam takodje zaludjenik Microsoft Flight Simulator-a koji koristim jos od svoje 14-te godine i pomocu koga sam i naucio da letim pravim avionom), rekreativno igram veliki tenis (samo za vreme Proleca, Leta i eventualno Jeseni, dok je toplo, heh), ponekad pisem svakojake stvari, od strucnih medicinskih eseja (slobodno izucavam medicinu vec godinama jer me zanima, konkretno najvise farmacija), ezotericnih, duhovnih eseja i eseja iz sfere sistem inzenjeringa, IT-a uopste, do kracih poema i pesama (kada me pukne inspiracija, sto se odavno nije desilo, moram priznati), itd.
Poceo sam cak da pre dva meseca pisem i knjigu o svojim astroloskim prognozama i o svemu sto prognoziram da ce se dogadjati na nasoj planeti sto ce transformisati nas i nas svet potpuno, a sto ce poceti Jula ove godine i trajace do Aprila 2019. godine i tada ce sve biti ponovo na svome mestu, ali taj svet kakav ce tada nastati mi sada ne mozemo ni da zamislimo, no nebitno sada.
Odustao sam od pisanja te knjige, previse posla imam na sve strane, jednostavno ne mogu da je napisem.

I eto to sam ja onako ukratko, upoznavanje.

A sada cu se vratiti na nase teme i napisacu post o konkretnom problemu koji imam i koji nikako ne mogu da resim.

Do what thou wilt shall be the whole of the Law !

Odgovor na temu

Voyager93
Vrsac

93.86.0.*

icon Re: Problem sa protokom kod PheeNet WL-118c+ uredjaja08.03.2009. u 16:54 - pre 196 meseci
Posedujem ADSL ruter Aolynk, ali onaj crno/sivi, sto je Telekom delio na pocetku, ne ovaj suntavi beli sto sada dele.
Znaci koristim Telekomov ADSL, brzina 8192 Kbitps/512 Kbitps.
Dosta sam blizu posti i broj mi se nalazi na najnovijoj digitalnoj telefonskoj centrali koju je Telekom u mom gradu postavio pre nekih 8 meseci, kada su mi i broj promenili.
Ovo su otprilike rezultati kvaliteta mog ADSL-a:

Local SNRMargin 28.0 dB
Local Line Attn 13.5 dB

Remote SNRMargin 25.5 dB
Remote Line Attn 5.0 dB

Sto se tice gubljenja, ono je minimalno, barem u odnosu na rezultate nekih mojih prijatelja koji takodje koriste Telekom ADSL.
Znaci download mi je oko 7350 Kbit/s, upload mi je oko 420 Kbit/s

Na ADSL ruteru na LAN 1 portu je nakacen moj desktop racunar.
Na drugom, LAN 2 portu, nakacio sam svoj PheeNet WL-118c+ 11Mbit/s od 200mW (odnosno SENAO NL-2611CB3 Plus Deluxe) koji sam UTP kablom sproveo do srednje sobe (koja je odmah pored moje sobe, znaci zimedju ADSL rutera i AP-a ima oko 5 metara UTP kabla).
Preko istog UTP kabla sam uradio i POE.
Nakacio sam mu malu antenicu, podesio ga, stavio 64bit WEP key, posto signal ne da tuce po celoj mojoj kuci (koja je poprilicno velika), vec i po celoj terasi, po dvoristu, po celoj ulici, okolnim kucama, zaista ne znam dokle tacno tuce, ali znam da kada izadjem na ulicu i predjem put, ja opusteno mogu da surfujem, signal je losiji, ali nema ispustenih paketa.

Sto se tice PING statistika u kuci i na terasi (sto mi je i najbitnije), gde god otisao sa laptopom u kuci ili na terasi, PING je uvek 5ms i ne menja se, znaci veoma dobro.

E sada ljudi moji.

Zato moj AP ne pruza download brzi od 4Mbit/s ???
Znaci moja sestra, zbog koje sam prvenstveno i postavio ovu wireless mrezu u kuci, preko svog laptopa nema 8 Mbit/s, vec ima 4 Mbit/s.
Sto se upload-a tice, ima 512 Kbit/s, to je u redu.

Menjao sam kablove, stavljao potpuno nove neotpakovane, znaci probao i bez POE, nista, i dalje isto.

Iskljucio moj desktop racunar i uboo AP u LAN 1, reko mozda eto Telekomovi ruteri imaju neke tripove, ali nista.

Inace, pre nekoliko meseci sam stavio najnoviji firmware za svoj Aolynk ADSL ruter, znaci ne onaj koji mu je stavio telekom, vec sam skinuo jos noviji i radi kao sat.
Znaci stabilniji je, trpi extra puno istovremenih konekcija bez pucanja veze, zastoja, itd, posto sam na svom Windows XP OS-u povecao broj istovremenih TCP/IP konekcija sa 10 na 100, tako da mogu u isto vreme da koristim torrent, SoulSeek i da pride opusteno surfujem i primam i saljem e-mail, sto je bilo nemoguce sa Telekomovim firmware-om, znaci ukoliko bih pokrenuo torrent download, surfovanje, POP3 i SMTP bi radili sporije od dial-up modema, a da ne pricam da mi je ADSL link potpuno zastajao na svakih 10 minuta kada koristim torrent sa puno peer-ova, znaci jednostavno stane kompletan Internet i moram da restartujem ADSL ruter da bih to resio.
To je znaci bilo tako od kada sam povecao broj istovremenih TCP/IP konekcija na svom WinXP-u sa 10 na 100, sa starim firmware-om koji je bio na tom Aolynk-u od kada sam ga i dobio od Telekoma.
No, od kako sam mu puko' najnovjij firmware, kazem vam, mogu da radim sta god hocu, sve leti (odlican load balancing medju aplikacijama koje vuku link) i link ne staje, nemam vise problema.
Takodje, sa tim novim firmware-om moj Aolynk ruter ima i mnogo vise opcija u svom control panel-u, znaci jako sam zadovoljan, pravi ruter, bas ima raznih opcija, dok je stari firmware bio zaista ogranicen sto se opcija tice.

Probao bez QoS-a, jos gore.

Probao direkt moj racunar ---> AP ---> laptop, medjutim isto.
I njegov LAN i WLAN mog PheeNet Ap-a rade brzinom od 4 Mbit/s.

To sam istestirao tako sto sam nakacio svoj racunar direktno na AP, znaci bez ADSL rutera u prici, zatim pokusao da sa laptopa koji je bezicno nakacen na AP skinem fajl od 10MB.
Zatim sam sa laptopa skinuo fajl od 10MB sa mog racunara.
U oba slucaja je isto, AP jednostavno ne propusta vise od 4 Mbit/s.
Dok ovih 512 Kbit/s upload-a prema Internetu propusta, a u unutrasnjoj mrezi nemam pojma, nisam testirao, ali verovatno isto 4 Mbit/s.

Juce sam mu stavio novi firmware koji sam skinuo sa SENAO website-a, znaci na njemu je bio firmware 1.9.0A.
Stavio sam mu zadnji firmware, to je 2.0.0.
Sada je signal bas znatno jaci.
PING je sada u celoj kuci i sa terase 3ms, umesto 5ms koliko je bilo sa starim firmware-om.
No, prica sa download-om je i dalje ista, moj PheeNet AP i dalje ne propusta vise od 4 Mbit/s.

Kada se neki laptop nakaci, sve lepo pise, pise da se zakacio i da je signal excellent, brzina 11 Mbit/s, ali to nije tako.

Sta sam jos pokusavao, da se setim...

Da, menjao sam antenicu, stavio isto malu, ali kvalitetniju - nista.

Menjao kanale - nista.
Najbolje radi na kanalu 3, ali takodje brzinom od 4 Mbit/s.

Menjao RTS, fragmentaciju, DTM interval, probao bez PM multicast buffering-a, ma nista, nista.
Prica je ili losija, ili potpuno ista.
Ne prelazi 4 Mbit/s.

Probao bez WEP-a - ista prica.

I pokusavao sam ja jos mnogo stvari, ne mogu da se setim sta sam sve probao i na ADSL ruteru i na AP-u i na laptopu, medjutim nista nije pomoglo.
Do laptopa nije sigurno, laptop je kupljen pre mesec dana, odlicna makina, ima wi-fi karticu koja podrzava i b i g standard, znaci moze da siba do 54 Mbit/s.
Probao i druge laptope, ista prica.

Znaci do AP-a je 100%, to sam utvrdio i mogu slobodno to da tvrdim i ovde.

Vrsio razna podesavanja na samoj wi-fi kartici na laptopu, poiskljucivao sve fancy stvarcice, power saving modove, ama sta nisam pokusao - ili je gore, ili je potpuno isto - 11 Mbit/s koliko treba da bude u lokalu ni preko LAN ni preko WLAN porta ne radi.

Da li neko od vas moze da mi da neki savet ?

Da li je neko od vas imao slican problem ?

Da li neko od vas zna kako ovo da resim ?

Ja znam da je ovo dosta star uredjaj i da se vise ne proizvodi, ali takodje znam da je to 200mW i takodje vidim kakav signal mi daje, mislim posto pici po celoj ulici i delovima okolnih ulica i po svim okolnim kucama sa sjajnim PING-om.

Citao sam ovde nekoliko tema o tom uredjaju, znam koje su probleme ljudi imali sa njime, no ja zaista nijedan od tih problema nikada nisam imao sa ovim mojim PheeNet-om.

Jedini problem koji imam sa njime je ovaj i nista vise, da kucnem u drvo.

Pa eto.
Nestrpljivo ocekujem vase odgovore, misljenja, savete, da vidimo mozemo li resiti ovo, ili da ja lepo kupim novi AP.
A bas para za novi AP i nemam, pare mi trebaju za nesto drugo sto ima zaista visi prioritet.

Pozdrav Na Svim Tackama Trougla !

Voyager

Odgovor na temu

fade
Šalingrad

Član broj: 43688
*.magnetplus.net.

+69 Profil

icon Re: Problem sa protokom kod PheeNet WL-118c+ uredjaja08.03.2009. u 17:05 - pre 196 meseci
taj uredjaj je 802.11b standard, sto znaci 11mb/s .No realna brzine u jednom pravcu je 5.5 mb max, jer je uredjaj half duplex, koristi istu frekvenciju da salje i prima,znaci da ne moze da ostvari maksimalnih 11 mb. Najbolji nacin je da kupis 802.11g uredjaj,ap koji podrzava G mod, naravno ako ti laptop ima karticu koja radi na istom standardnu. Ako nema,onda se bolje drzi tih 4 mb. Ako par zelis da kupis noviji uredjaj koji radi na G standardu,ne mora to da bude nov,mozes ga kupiti preko oglasa,a vecina ljudi ti salje kurirskom sluzbom, sto je jos 200 dinara na cenu. Nije mnogo, s obzirom da ce te put i zamlacivanje kostati vise. Ja sam kupio jedan matori za 1000 din i dobio antenu,prvenstveno zato sto decku stoji vec godinu dana i ne koristi ga,a i evo vec odavno mi radi kao glavni ap preko kog mi ide internet. Jedan mi je drug poslao free,platio postarinu 200 din,ethernet portovi mu nisu radili,prelemio port 1, malo ocistio i radi i on. Moja iskustva su pozitivna sto se toga tiche,mada ko zna,uvek se nadje nesto od lose robe. A i nov ap ti je oko 3000 hiljade pa navise.
Ko zna zna, ko ne zna 6.

Odgovor na temu

Voyager93
Vrsac

93.86.0.*

icon Re: Problem sa protokom kod PheeNet WL-118c+ uredjaja08.03.2009. u 20:37 - pre 196 meseci
Ahaaa, znaci to je to.
Uopste nisam to znao.
Ne, nije problem da predjem na g standard, laptop ima karticu koja podrzava i b i g standard, tako da cu definitivno kupiti novi AP.

E sad.
Ne znam d ali je ovo prikladno da pitam ovde.
Da li mozda znate kako ja da utopim ovaj moj PheeNet b standarda od 200mW ?

Mislim...evo, ja bih ga dao za 10 EURA i taman doplatim jos 30 EURA i imam veoma dobar AP g standarda, koji pride ima i ACL, DHCP, PPPoE i gomilu drugih lepih i finih opcija.
Ne bih kupovao polovnu opremu, nekako se bojim.
Kada kupujem, kupicu novo.

Ali ne znam gde je najbolje da oglasim ovaj PheeNet.
Jer, oglasavao sam svoju bivsu Wi-Fi opremu, znaci extra oprema, brendirana antena od 24dBi, dobar AP, sve zivo i niko mi se nije javio...a stavio sam oglas na nekoliko domacih sajtova za oglasavanje.

Ako znate neki dobar, rado cu oglasiti ovaj PheeNet tamo.

A sada cu da procackam po netu da vidim koliko kostaju novi AP uredjaji g standarda pa da i to resim vec jednom.

Ja znam da kada uredjaj preamble postavim da bude short, tada radi ne brze od 5.5 Mbit/s, ali mislio sam da kada je preamble na long, da tada radi punim kapacitetom.
No eto...nesto novo naucih.

A i tek sada ugledah temu koja se zove otprilike "zasto uredjaji na 11 Mbit/s ne rade na 11 Mbit/s", pa cu i nju da iscitam detaljnije.

Hvala, hvala puno !

Voyager

[Ovu poruku je menjao Voyager93 dana 08.03.2009. u 21:54 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Voyager93 dana 08.03.2009. u 21:57 GMT+1]

Odgovor na temu

fade
Šalingrad

*.magnetplus.net.

+69 Profil

icon Re: Problem sa protokom kod PheeNet WL-118c+ uredjaja08.03.2009. u 21:25 - pre 196 meseci
Najbolji sajt za utapanje polovne opreme je za mene definitivno benchmark-ov forum ,tamo se sve proda,pre ili kasnije. Ap 20 eura ili malo vise. Ja licno ne bih dao za 10. A ostali mi nisu dovoljno poseceni,i ono sto ima su uglavnom preprodavci. Ako nisi registrovan tamo,ja mogu da postavim oglas za tebe, navedi cenu,link sa detaljima ap-a ,kontakt telefon ili email i sve mi to posalji na pp pa cu postaviti.
Ko zna zna, ko ne zna 6.

Odgovor na temu

Voyager93
Vrsac

93.86.0.*

icon Re: Problem sa protokom kod PheeNet WL-118c+ uredjaja09.03.2009. u 16:16 - pre 196 meseci
Da, sinoc sam gledao cene wireles uredjaja, odavno ih nisam gledao.
Skapirao sam da moj PheeNet ovakav nov kod NETIKS-a kosta preko 120 EURA, lol !
A ja hteo da ga dam za 10 EURA.
Ne, znaci definitivno ga ne dajem za 10 EURA.
Niti ga dajem bez moje antene u kompletu.
Jer moja pocetna ideja je bila da prodam zajedno i PheeNet AP i moju extra antenu.
Sa tom opremom sam imao najjaci signal od skoro svih klijenata kod svih wireless ISP-a u mom gradu.
Znaci tuklo je ko ludo.
Antenu sam resio da dam za 40 EURA.
A antena je:

HyperLink (HyperGain) Outdoor Long Range Wireless 802.11b/g GRID Antenna, potpuno izlivena iz dva velika dela (stvarno je velika antena) od najkvalitetnijeg materijala za 802.11b/g signale, uvezena iz Austrije tada potpuno nova, sada u savrsenom stanju, sa drzacem za montiranje, output 2.4 GHz - 2.5 GHz, strength 24 dBm.

To je jedna zaista velika i snazna antena pomocu koje sam vukao 1 Mbit/s sa antene koja je od mene vazdusnom linijom udaljena oko 700 metara, a izmedju moje antene i te druge antene se nalazi park sa gustim visokim drvecem duzine oko 300 metara, a pre parka ima gomila kuca na sprat koje su vislje od moje.
I to je tako radilo i sjajno sam PING-ovao taj SSID, signal tamo na statistikama -54 i uspelo je da provuce 1 Mbit/s.
Kada sam se posle zakacio da probam kod drugog provajdera cija antena je dalja od ove, na nekih 1000 metara, no opticka vidljivost je mnogo bolja, nema nijednog drveta, ima pokoja zgrada, ali nista strasno, nije potpuno zaklanjalo antenu.
E tu sam vukao i preko 3Mbit/s sa ovim PheeNet-om i ovom antenom.

Za vreme najhladnijih zima, za vreme najtoplijih leta, tokom najgorih nevremena, kisa, snegova, grada, vrsackih snaznih vetrova, ja sam uvek imao odlican signal i moj wireless me nikada nije izneverio.

Tako da, veceras cu staviti ovu svoju HyperLink antenu i ovog PheeNet-a od 200mW + 5m koaksijalnog kabla na nekoliko domacih oglasnih sajtova, ukljucujuci i taj benchmark koji ste mi preporucili (hvala vam za to).
I eto stavicu cenu da bude 70 EURA (6400 RSD) za ceo komplet.
Znaci i PheeNet AP i HyperLink antena i tih 5 metara koaksijalnog kabla.

Ja mislim da nije puno, a ?
Sta mislite ?

Mislim ne znam.
Kada sam kupovao ovu antenu iz Austrije, platio sam je preko 100 EURA, naravno bila je potpuno nova.
No, sada na NETIKS sajtu vidim da ovakva moja antena kosta 70 EURA.
A ovakav novi PheeNet kosta 140 EURA.
Znaci ovo sto ja nudim u stvari kosta 210 EURA kada se kupuje novo.

Ja dajem za 70 EURA.

Pa vala nek ide dodjavola, samo da se domognem te kombinacije 802.11b/g AP-a + indoor 8dBi omni antene u koju sam se zaljubio !

A zaljubio sam se u sledece:

1. TP-Link TL-WA601G Wireless Access Point 11 / 54 / 108 Mb/s Super-G 802.11b/g eXtended Range (TM) Atheros chip
2. TP-Link TL-ANT2408C Mini omni interna antena 8 dBi sa RP-SMA kablom od 1,3m i magnetnim postoljem

Eto to hocu da stavim umesto sada ovog PheeNet-a od 200mW koji na sebi ima onu najobicniju malu antenicu koju sam dobio pre 6 godina kada sam kupio svoju prvu Wi-Fi PCI karticu, koja je, zamislite, bila PheeNet.

To zadovoljstvo ce me kostati 65 EURA.
Znaci taman da prodam ovo i imam kintu da postavim svoj indoor wireless.
Jer meni nista drugo ne treba.
Treba mi samo dobar indoor wireless da mi lepo tuce signal po celoj kuci (koja nije mala) i po terasi i po dvoristu i ispred kuce na ulici, kao sto to sada cini ovaj PheeNet sa ovom malom simple omni antenicom.
Doduse, ovaj PheeNet tuce i po okolnim ulicama i kucama, ali to mi je nebitno.

Ja se najvise brinem da li ce ovaj TP-Link 802.11b/6 Super-G uredjaj koji radi na 54mW uspeti da uspesno salje signal po celoj mojoj kuci, terasi, dvoristu i ispred kuce na ulici.
Za dalje me ne znaima, ne treba da tuce i po okolnim ulicama i kucama.
Sa ovim sada, ja na svih ovih 4 mesta imam odlican PING i pun protok od 4 Mbit/s, koliki je i njegov kapacitet.
Cinjenica sto nemam armature u plafonu kuce verovatno poboljsava celu situaciju sa signalom...neko moje misljenje.

Ali ja mislim, a i neki drugi sistem inzenjeri su mi rekli, da sa ovim TP-Link 802.11b/g uredjajem prica nece biti zadovoljavajuca i da mi nece pokrivati ni celu kucu, a kamoli terasu, dvoriste i ulicni prilaz kuci.
Dok na Internetu o tom uredjaju citam da zbog te eXtended Range tehnologije koju ima ugradjenu, transmisija mu je pojacana 3 puta.
Znaci 3 puta jace tuce od standardnih B i G resenja.
Specifikacija za indoor mu je 200m.
Ali ja nikada do kraja ne verujem sta proizvodjaci pisu, tako da sam se setio sledeceg resenja.

Kupicu i indoor omni antenu od 8dBi, isto TP-Link, onu koju sam gore pomenuo, tako da sam siguran da ce sa tom antenom ovaj uredjaj da potpuno pokrije celu moju kucu, terasu, dvoriste i ulicni prilaz.

Mada, prvo cu kupiti samo uredjaj, jer on dolazi sa omni indoor antenicom od 3dBi sa kojom su i vrseni testovi na osnovu kojih je proizvodjac naveo da u indoor uslovima radi do 200 metara.
Tako da cu prvo probati sa tom njegovom antenicom od 3dBi koju cu dobiti uz njega.
Ako ne budem zadovoljan, kupujem ovu jacu.

Eto to je to.

Ne znam, sta vi mislite ?
Da li je ovo moje resenje koje sam zamislio okay ?

Mislim, znam da wi-fi nije "egzaktna" tehnologija i da vi ne mozete da mi date neka konkretna misljenja u ovom slucaju, ali ono, cisto sta vi mislite iz vasih iskustava, kako ce to raditi ?

Znaci znate kako sada radi sa 802.11b PheeNet-om od 200mW + najobicnija mala omni antenica od 2dBi = PING 3ms iz bilo koje tacke u kuci i sa terase, PING oko 10ms iz dvorista, a sa ulicnog prilaza kuce PING je oko 30ms (pun protok od 4 Mbit/s bez ispustenih paketa na svim ovim tackama) - signal tuce oko 100 metara u radijusu iz tacke u srednjoj sobi u mojoj kuci gde i stoji, po okolnim kucama i pocetcima okolnih ulica - opusteno se moze surfovati iz susedne komsijske kuce.

Kako ce u tim istim uslovima raditi TP-Link 802.11b/g od 54mW sa Super-G 108 Mbit/s and eXtended Range Technology + TP-Link indoor 3dBi omni antenna ?

A kako ce raditi sa TP-Link indoor 8dBi omni antenom ?

Sve najbolje !

Voyager

Odgovor na temu

Voyager93
Vrsac

93.86.0.*

icon Re: Problem sa protokom kod PheeNet WL-118c+ uredjaja09.03.2009. u 16:20 - pre 196 meseci
P.S.

Da, posto sam novi clan, jos ne mogu da saljem privatne poruke niti e-mailove nijednom clanu ovde.
Tako da ne mogu da vam odgovorim nikako.
Tek za 7 dana.
Jedino ako mi posaljete vasu e-mail adresu putem privatne poruke...

Ali nije mi jasno, zasto biste vi postavili oglas umesto mene tamo ?
Registracija tamo je nesto komplikovanija, ili...?
Ukoliko je tako nesto u pitanju, posaljite mi vasu e-mail adresu na private, pa cu vam poslati svoje kontakt detalje i sve sto treba pa da mi postavite oglas tamo.

Hvala vam na dobroj volji !

Voyager

Odgovor na temu

Voyager93
Vrsac

93.86.0.*

icon Re: Problem sa protokom kod PheeNet WL-118c+ uredjaja12.03.2009. u 16:13 - pre 196 meseci
Pokusao sam da vam posaljem privatnu poruku ili e-mail ali jos nije proslo ni tih 7 dana, tako da ne radi i ne mogu nikako drugacije da vas iskontaktiram nego evo ovde ovako.

Ivane ako mozete javite mi se na moju privatnu e-mail adresu.
Skapirao sam zasto mi nudide pomoc kada je u pitanju postavljanje oglasa na Benchmark Forum.

Nisam do sada nigde stavio nijedan oglas za ovu opremu, nisam jednostavno imao vremena, puno radim i jednostavno nikako da se setim da to resim, a jako mi je hitno d anapokon prodam ovu opremu i sredim svoj kucni indoor wireless.

Molim vas javite mi se da bih vam dao svoje kontakt detalje i detalje vezane za oglas.

Veliki Pozdrav i Hvala Vam Unapred !
Milan

Odgovor na temu

fade
Šalingrad

*.magnetplus.net.

+69 Profil

icon Re: Problem sa protokom kod PheeNet WL-118c+ uredjaja12.03.2009. u 16:58 - pre 196 meseci
Na Benchmarku treba imati 100 ili vishe postova da bi mogli da se objavljuju oglasi u temi namenjenoj za to. Zato sam se i ponudio da postavim oglas.
Ko zna zna, ko ne zna 6.

Odgovor na temu

[es] :: Wireless :: Problem sa protokom kod PheeNet WL-118c+ uredjaja

[ Pregleda: 1715 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.