Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Wireless LAN problemčić

[es] :: SOHO Networking :: Wireless LAN problemčić

[ Pregleda: 1139 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bobiska
Beograd

Član broj: 10393
*.adsl-1.sezampro.yu.

+90 Profil

icon Wireless LAN problemčić26.02.2009. u 18:17 - pre 196 meseci
Situacija je sledeća: u firmi je univerzitetska mreža, nakačeni smo iz praktičnih razloga preko wirelessa umesto kabla. U hodniku je ap nekih 10 m od kompova, signal 100%. PC je sa pci karticom TP-Link TL-WN353G, to je ona buđava najjeftinija, ali kada radi, radi ok. Slučaj se odnosi na 2 od 5 računara, ova kartica je i u trećem kompu, dok su ostala 2 laptopovi i sa ta 3 kompa nema problema.
Međutim, na ova 2 problematična (XP SP2 i SP3) se dešava da kada se uključe u bilo koje doba dana, prvih 15 minuta stoji ono popularno Limited Or No Connectivity...i mreža naravno ne radi. Bukvalno 15 minuta na oba kompa i posle toga dobiju IP adresu i sve bude ok. Probao repair, reset, reinstall kartice i nema vajde.

Drugo pitanje je kako bih mogao umesto obtain automatically da im zadam statičke adrese, s obzirom da mi ap dodeljuje adrese koje su 192.168.0.XX (XXX) da bih umrežio računare zbog štampača? Probao sam danas da upišem kao fixnu adresu onu koja mi je bila dodeljena preko DHCP, ali je ubrzo mreža pukla dok nisam vratio na automatsku dodelu. Sa varijantom na utp, nije bilo problema uz sopstvene IP adrese, al` ovo je agonija. Thx na odgovoru.

Odgovor na temu

[es] :: SOHO Networking :: Wireless LAN problemčić

[ Pregleda: 1139 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.