Ufff konacno nadjoh vremena da odgovorim na ovu temu

ubi me takmicenje iz elektronike

)))
@Veselinovic
U pravu si potpuno za "bunar" ali bas zato kazem, ipak sam nekako vise za to da se objasne prednosti, mane, posledice, uzroci i da se tema tako zavrsi, e sad ukoliko neko savetuje krivo, nagovara na nesto ja mislim da tek onda reguju moderatori u smislu sankcija.
Licno meni ne znaci nista ako postavim temu kako radi elektricna stolica ( razmisljam o tome

) i sad da mi kazete. E slusaj Nikola to je jako opasno, nemoj to da pravis.....vec je po meni pravi odgovor da mi kazete nesto ovako:
Slusaj to radi tako i tako, tako i tako....tako se ukljucuje tome sluzi i sl....prednosti da to pravis su ti samo zezanje....nemas koristi od toga...rizik OGROMAN za nekog ko je pocetnik kao ti....posledice i rizici su sledeci.....pa nabrojite lepo objasnite....pa onda kazte e to ce se desiti ako to i to ne bude uradjeno kako treba i sl....
E na taj nacin ste uradili jedno plemenito delo a evo i objasnjenja:
Mene ste sigurno odvratili od pravljenja i igranja sa tim.
Pored toga ja znam nesto novo, nesto sam novo naucio.
Pored toga svega odvratili ste mnogo generacija kojima je to palo ili ce pasti na pamet da prave...( mladje generacije )
Objasnili ste princip rada....posledice....sve
"Ehej pa ja sam sad dosta naucio" tako bi zvucao kraj teme na koju bi se tako odgovaralo....
Licno mislim da nikome nije u cilju ( bar se nadam ) da nekoga navodi da pogine....i sl. a takodje akteru teme nije u cilju da mu kazete to je opasno. I da....video sam negde komentar "Da je Tesla toliko razmisljao o posledicama ne bi napravio ni polovinu stvari " tacno, ali jer smo mi Tesle, jer mi moramo da inoviramo nesto....ne samo mozemo pricati o tome....sto bi ja sad pravio teslin kalem, koja mi je korist, koja mi keorist da pravim elektricnu stolicu, koja mi korist da se zezam sa VN trafojima za one plazna efekte....nema koristi ali vredi pitati.
Veselinovicu, nista lose i nista preko nisam mislio....samo ipak mislim da poneke teme brzo dozive kraj ( delete ) a da je malo bolji katanac, ali opet posle nekog vremena.
Ovo je samo moje misljenje.....nista konkretno upuceno samo tebi, vec mocnijima na ESu ( moderatorima....)
Pozdrav od kolege
Adamovic Nikola ! ! !
Da bi bio genije moras biti bar malo lud. Covek koji je genije, a to ne zna, verovatno i
nije.