Izlozicu svoj problem.
Nakon instalacije routera, proradila je konekcija i laptopa i Nokia e61 mobilnog, preko njega na net.
Laptop radi normalno, bar ja ne mogu da primetim neki problem u ucitavanju internet sadrzaja, Skype sa video konekcijom takodje fercera, ali imam odredjeni problem sa koriscenjem interneta sa Nokia e61 mobilnim.
Kad idem u iscitavanje web stranica (koristim nekad Nokijin browser, a nekad OperaMini), desava se da se ucitavanje zamrzne, pa nakon prekida i ponovnog ucitavanja, stvar se resi.
Takodje, kada koristim program Internet radio, kod radio stanica dolazi do prekida emitovanja, pa mora ponovo da usledi buffering koji se zaglupi...
I jos sto sam primetio, ne mogu lagodno da koristim telefoniranje Skype kontaktima, npr preko programa NIMBUZZ. Za chat je situacija OK, iako i tu postoje kasnjenja.
Sve ovo me nebi zivciralo da nije toga da kad koristim free konekciju preko routera iz nekog kafica, sbe radi BESPREKORNO (znacin nije do telefona). I tamo je provajder adsl Telekom, router je TPLink, isto nakacen na ADSL modem.
Cackanjem po podesavanjima sam promenio da Wireless mode ne bude i u B i u G modu. Izabrao sma da bude samo u G modu i proradilo je bolje, mada ne kao sto mi je radilo telefoniranje preko wifi kojeg koristim u kaficu. Proverio sam i danas, ipak tamo radi mnogo brze i bolje.
Pri konekciji koristim WEP enkripciju. Probao sam i da bude free konekcija, ista stvar...
Neka podesavanja cu da okacim uz ovaj post.
Znaci postoji jos nesto sto bi trebalo podesiti u routeru?
Izvinjavam se sto sam opsiran, ali pokusavam da olaksam definisanje problema.
Pozdrav!