1. nisam baš siguran koja je tvoja situacija sa dve ip adrese, ali - ako imaš dve - onda imaš i jednu, a dovoljno je da imaš barem jednu. ako imaš jednu, jedino je zavisno na koji način i koju tačno ta oprema (koju takođe ne kontam koja je) dobija ip adresu, ali kako god da dobija, većina rutera sa wifi predajnikom imaju u sebi jedan wan port i odgovarajući protokol kojim prime javnu IP adresu, takođe 99% imaju NAT+DHCP tako da ćeš imati mogućnost da okačiš koliko god računara što na eth što na wifi
2. zavisno od ponude, ali TP-Link TL-WR340G se pokazao jako dobrim, i sa jačinom signala i sa kvalitetom rada u više proverenih maksimalno ekstremnih uslova, a imaš ga u Ne***su za cca 27 EUR!
3. mislim da ti neće trebati nikakav dodatni modem, pošto verovatno već imaš neki modem koji radi nešto - što nisi u tački jedan lepo objasnio, ako možeš, raspitaj se kod provajdera kakva je tačno usluga, saznaj koji je provajder i kako dobijaš ip adresu na tom uređaju, neki detalj.
4. wireless n je dobro rešenje, ali ako nemaš wireless n kompatibilnu wireless karticu na računaru/laptopu, džabe si krečio. i sa druge strane, ako to nećeš koristiti za lokalno masovno file transfer a-like umrežavanje, ne znam koji će ti antrak ruter sa wifi n podrškom, što te vraća na tačku dva

iskreno, ako baš hoćeš n standard, opet bi ti predložio tp link (jeftiniji, a u mom iskustvu bolji i opremljeniji nego D link u istom cenovnom rangu) npr TP-Link TL-WR841N kod istog prodavca, za 47 EUR.
5. odgovor na sva pitanja oko sigurnosti je DA (može automatski da bude wifi prva konekcija, može da se zaštiti - da koristi net samo ko zna pass, može svašta, to je prilično standardizovano
6. zračenje je prisutno, ne preporučuje se masovna upotreba u prostorima gde ima puno dece (navodno su deca osetljivija i valja ih poštedeti toga) - s druge strane, sem što ja nemam kosu i inače (ne, još pre wifija sam počeo da ćelavim) zubi, kosti, koža sve mi je zdravo, a već 4 godina imam wifi u stanu, nekad manje korišćen sada više, a gomila mojih prijatelja i dalje imaju sve delove tela. svakako, kao što rekoh, zračenje je prisutno, i veća protočnost tog wifija, tehnički je veći stepen zračenja (razlog više da ne bacaš pare na wifi 802.11 n stadard) ali - zrače i mobilne stanice i telefoni i bluetooth-ovi pa ne vidim da smo se mutantizirali
7. molim lepo i daj te detalje da ti nekako više pomognem

No price is too high to pay for the privilege of owning yourself.
(Friedrich Nietzshe)