Imao sam 2.1 sistem zvucnika A4-tech i rersio sam da napravim malo bolje ozvucenje (posto sam ljubitelj dobrog ozvucenja) pa napravih dve kutije i kupio sam pojacalo MAJSTIC 2x80 watt-i na 4 oma.
To pijacalo sam stavio u kutiju i obezbedio mu napajanje trafo-om i napon ispeglao grecom to mi je doneo jedan majstor i dao sam mu neki stari televizor za to.
Problem je nastao tokom rada,naime imao sam dva zvucnika prave snage oko 70 watt-i ali nisu bili iste impedanse jedan je bio 4 a drugi 8 oma.
pojacalo se malo grejalo pa sam mu stavio dva kulera osmice i sve je bilo uredu.Tako je radilo godinu dana.
Kasnije sam uzeo jos jedan zvucnik i upario ga sa onim od 4 oma jer kazu da je tako bolje.
Medjutim kad sam to prikljucio pojacalo je radilo ali kad pojacam mali vise ni na jednom zvucniku,kad je trebo da udari bas,samo se cuje kao kad guzvas papirnu kesu i membrana se nije mrdala,cim smanjim on radi lepo.Kao da nema snage da izbaci membranu.
Kad otkacim jedan zvucnik pojacalo mogu da pojacam koliko hocu i sve radi ok na bilo kom kanalu.Ali cim vratim da budu dva zvucnika opet se cuje isto.
Zvucnici su od istog proizvodjaca i iste snage.Doduse jesu sa pijaca (kostaju oko 1300 din jedan) ali mi se cine dobri.
Izlaz sa kompa ide na onaj mali vufer od 2,1 sistema koji sam imao pa ga koristim kao uredjaj za pojacavanje zvuka.Izlaz koji vodi od 2.1 sistema (sateliti) nakacio sam na ulaz u pojacalo za visoke tonove a sa izlaza za vufer na ulaz za niske tonove na pojacalu.Tako da mi onaj A4-tech koristi kao uredjaj za pojacavanje basa i tona i kontrolu visokotonaca.
MAJSTIC pojacalo ima stereo i mono mod.Kad prebacim na stereo mode pojacalo radi ali kasnije posle oko 5 min. pocinje da puca kao kad udara bas bez obzira koliko je pojacano i onda moram da ga ugasim.
Kad radi u mono modu,sad sam ga prikacio tako sto sam izostavio + prvog kanala i povezo dve kutije od 4 oma tako sto sam na drugi kanal povezao normalno jedan zvucnik a drugi sam - prvok kanala i + drugog.I sad radi normalno.
Ali me zanima sta to nije uredu i moze li se srediti?Da li je moguce da je jedan kanal izgoreo,ali tada ne bi radio,sto u ovom slucaju nije tako.
Sta to nije uredu?Ako neko nesto zna,molim za pomoc.
Hvala unapred