stefanpn: E evo neceg zanimljivog da se malo promrdaju vijuge...
E ovo sam ukrao sa Pascal / Delphi / Kylix foruma da vidim ima li ovde nekih takmicara :)
Tamo se povela raspravka o tome kako su nasa takmicenja iz Informatike nepostena ili bar neprijateljski nastrojena prema ucenicima. Sa cime se ja 100% slazem jer sebe smatram za zrtvu tih neobavesenih i neinformisanih, mastiljavih organizatora takmicenja informatike koji su zadnji put snimili svoj program na busenu karticu a od tad racunaru su prilazili samo kada su setali gradom i prosli pored radnje u kojoj se prodaju racunari!
Naime ja sam besan na njih jer nam je 2002 na republickom u Novom Sadu bilo onemoguceno da radimo na racunaru, vec smo zadatke radili na papiru, a rekli su nam da radimo pascal sto nema veze s' mozgom s obzirom da je moja O.S. radila BASIC, tako da predpostavljam da one dve sto su to pregledale i ne poznaju sintaxu Basic-a. Sto me je u startu izneviralo jer ja radim tako sto svaki program dok pisem i isprobavam a to na papiru nikako ne ide... Ovako i da napravim gresku necu znati...
Znam da je ovoj poruci verovatno mesto u onoj temi ali morao sam da podelim ovo sa vama a znam da 90% vas ne zalazi u pascal forume.
Evo zadataka da malo razvijate male sive celije: