Na početku bih samo da izjavim da veće đubre od rutera davno nisam sreo. Gori je čak i od Sagem 1200.
Evo zašto:
1) ni uPnP, ni port forwarding, ni DMZ zona ne funkcionišu kako treba. Od ova tri nabrojana imam tek neki polovični uspeh sa uPnP-om. Ponekad i dobijem High ID na ed2k mreži.
2) web administrativni interfejs se zaglupljuje, neke frejmove ne učitava.
3) nisam verovao da je takav bag moguć, ali zaista, odlazeći paket ka ICQ serveru (port 5190) zakucava modem. (rešeno sa prelaskom na port 443)
Vidim da mi ništa drugo ne preostaje nego da stavljam modem u bridge mod, ali izgleda da spadam u noviju grupu korisnika koji nemaju password za login na ISP (upisan je u firmware), pa bih želeo da pitam da li je moguće izvaditi username i password iz rutera, pošto čisto sumnjam da bi Telekom želeo da mi da, mada nisam probao.
I još jedno pitanje: OK, napravim PPPoE konekciju u Windowsu, pretpostavljam da na mrežnoj karti koju sam povezao sa ruterom treba da stavim DHCP dodelu IP-a, ali sve mi se čini da to nije dovoljno da bi stvar proradila...? Jel može neko malo detaljnije da objasni kreiranje PPPoE konekcije u Windowsu.