Pretražio sam ceo Access forum i nisam našao rešenje, a ni u helpu ga nema.
Koliko sam uspeo da vidim, konvencionalno rešenje za imenovanje svake opcije unutar grupe, nečim drugim osim brojem - nije moguće.
Naime, imam jednu formu, vezanu za tabelu, naravno. Na formi imam jednu grupu opcija, koja se sastoji od 3 option button-a (radio dugme, tzv.). Kada u formi selektujem jedan od tastera, kako je i predviđeno, polje u tabeli dobija jednu od tri moguće, numeričke vrednosti i sve je to OK.
Ovako nešto:
OPCIJE:
O - prva (chkPrva)
O - druga (chkDruga)
O - treca (chkTreca).
Kada napravim upit i za njega vežem formu, koja mi služi za sažet prikaz podataka, u polju gde bih hteo da imam tekstualni prikaz izabrane opcije, imam samo broj (2, na primer, za drugu opciju), što mi nikako ne odgovara. Još manje mi odgovara da za svaki zapis stoji tri dugmeta, od kojih je jedno selektovano, a zauzima ogroman prostor.
Znači (uff, znam da sam komplikator u pojašnjavanju), potrebno mi je da nekako interpretiram numerički sadržaj polja u tabeli (koje je vezano za ove opcije) u nekakav tekst, koji će se ispisivati u običnom TextBoxu, za svaki zapis. Tj, ako zamislimo formu koja je napravljena kao Continous form i sadrži nekih 10-ak kolona, jedna od njih je i kolona "OPCIJE" u kojoj mi samo stoji broj 2, a ja hoću tekst!
I šta sad?
Unapred zahvaljujem!