Generalno, običan forum (ovako iz glave) nije nesto težak za samogradnju, imaš 3-4 neophodne tabele, kategorije (teme), postove i korisnike. Čak ne moraš ni da nešto posebno radiš sa nivoima pristupa, vec čisto brisanje/editovanje teme ako si ulogovan kao administrator/moderator i to je to. Naravno, ako ti trebaju neke od dodatnih opcija, kao sto reče kolega Nemanja,
Citat:
Mogućnostima nema kraja, šta zamisliš to možeš da napraviš !
Moja ti je preporuka da skineš neki od besplatnih foruma, ili još bolje platiš za gotov forum, koji je testiran, i iza koga stoji neka (kakva/takva) tehnička podrška. Mislim da je korisnik Neohacker jednom pravio neki forum, i čini mi se da je odustao od toga, te skinuo gotov forum. Opet kažem, ako hoćeš da ga koristiš, skini gotov forum, ako hoćeš da se učiš, nije ništa teško. Cenim da možeš dosta iskustva da pohvataš, jer forum sam po sebi nije komplikovan, ali ipak dodiruje dosta oblasti vezanih za početak programiranja (projektovanje baze,konekcija na bazu, pretraga, paginacija, logovanje, ...). Naravno, ne moraš sve sam da praviš, dozvoljeno je i da ponešto pogledaš/pozajmiš/mazneš...