Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

HD Western digital 250KS

[es] :: Storage :: HD Western digital 250KS

[ Pregleda: 1810 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

parmin

Član broj: 73138
*.dynamic.sbb.co.yu.

+6 Profil

icon HD Western digital 250KS05.02.2007. u 21:45 - pre 221 meseci
Kupio sam ovaj hd. Tražio sam da mi da SATA300. Dobio sam čini mi se neki drugi, jer nigde ne vidim da piše SATA. Na jednom mestu piše ATA, video sam i da piše SATA, ali čini mi se da to nije to. Gde bih mogao da vidim neku konkretnu oznaku. Zatim dobio sam neku kesicu sa nekim kuglicama. Pretpostavljam da je to nešto kao neka zaštita od vlage, ali nisam siguran. Šta je to? I još jedno pitanje, kada montiram ovaj HD, kako treba da stoji. Da li prednja strana, ova gde je folija sa ovim tekstovima ide gore ili dole? Matična ploča je M2N DH i ona bi trebalo da podržava Hd ATA133 i SATA300.
Učim engleski, naučiću ga jednog dana

Odgovor na temu

ton_majstor

Član broj: 36874
212.200.220.*

+4 Profil

icon Re: HD Western digital 250KS05.02.2007. u 22:25 - pre 221 meseci
Western Digital Caviar WD2500KS 250GB 7k 16MB SATA300...

Ipak je SATA... bre. ... i ne jedi te kuglice!

Pozdrav!
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794

+1651 Profil

icon Re: HD Western digital 250KS05.02.2007. u 22:28 - pre 221 meseci
Uh, 250KS jeste SATA300. Da li je SATA ili ne, možeš da poznaš na mnogo načina ali mi deluje da nisi na ti sa hardverom. Kesicu baci, tekstovi idu na gore a konektori prema nazad.
Možda da ipak to ugradi neko drugi, nije nemoguće da nešto zabrljaš.

Odgovor na temu

parmin

Član broj: 73138
*.dynamic.sbb.co.yu.

+6 Profil

icon Re: HD Western digital 250KS06.02.2007. u 05:20 - pre 221 meseci
Da nisam na TI sa hard diskom, to je tačno. Vrlo se slabo razumem. Očekivao sam da piše krupnim slovima ko je i šta je, a ne u šiframa. A onu tabelu od gore imam i ja. Tabela je jedno, a ono što imam u ruci je drugo. Ništa od onoga što piše u tabeli ne vidim na etiketi i zato me buni. A što se tiče ugradnje, pokušaću da sam sklopim, ako bude išlo u redu, ako vidim da je negde zapelo, odustajem. Mada sam već primetio neke razlike između prospekta za ploču i kućišta koje imam. Naime imam neke žice, koje idu od dugmeta za startovanje i resetovanje kompjutera koje se ne slažu sa onim u prospektu. To sam već pisao na jednom od postova.
Učim engleski, naučiću ga jednog dana

Odgovor na temu

ton_majstor

Član broj: 36874
*.adsl-1.sezampro.yu.

+4 Profil

icon Re: HD Western digital 250KS06.02.2007. u 11:07 - pre 221 meseci
Hmmm, ovde ima dosta podataka o njemu, što je i logično, jer mu je to matični sajt!

http://www.wdc.com/en/products/ProductMatrix.asp

Njega vode kao WD Caviar SE16, pa KS serija. Idi na informacije, ima ih dosta. Ima i slika.

Ne razumem šta ti je nejasno? Podaci umeju da budu kriptični, ali negde zaista piše sve o njemu, jer se na tim naleponicama daju REALNI podaci! Ako sumnjaš ili ovo gore nije to što ti imaš, slikaj pa okači ovde...

Citat:
Zatim dobio sam neku kesicu sa nekim kuglicama. Pretpostavljam da je to nešto kao neka zaštita od vlage, ali nisam siguran. Šta je to?

Upravo tako, te kuglice su higroskopne (upijaju, privlače vodu) tj. upijaju potencijalno nastalu vlagu unutar pakovanja-kutije dok je uređaj u transportu. Navodno, otrovne su i ima dosta urbanih legendi da su ih ljudi ili deca jeli pa imali problema!

Pozdrav!

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794

+1651 Profil

icon Re: HD Western digital 250KS06.02.2007. u 19:37 - pre 221 meseci
Uzeo si WD2500KS, u tabeli piše da je to SATA300 i to je valjda dovoljno. Ne mora uvek (kao što uglvnom retko i piše) da su odštampani baš svi podaci o njemu. Ako si proverio i to jeste taj i takav disk, onda nema potrebe da se dalje piše o njemu.
Prospekt za ploču je univerzalan, oni ne znaju koje kućište imaš, pa tu moraš da se snađeš. Kod nas je možda malo drugačije ali sklapanje računara radi neko ko to dobro zna i neke sitne razlike u odnosu na prospekte će lako da reši.

Odgovor na temu

srdjanm3

Član broj: 68298
*.ns.ac.yu.

+60 Profil

icon Re: HD Western digital 250KS08.02.2007. u 08:46 - pre 221 meseci
http://www.answers.com/topic/serial-ata

Evo ti na slici razlika izmedju ATA i SATA kabla. Tako da ne moras nista da razmisljas.Ako ti je konektor sa zadnje strane HD mali onda je SATA (a jeste,bar je tako u specifikaciji harda)

Odgovor na temu

[es] :: Storage :: HD Western digital 250KS

[ Pregleda: 1810 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.