Citat:
z@re: da, to je tocno. cini mi se da je to bilo kad je Munchen radio tranziciju na linux, iako program nije bio bas OOTB. brojka je bila par tjedana modifikacijskog rada, da bi se dobila 100% funkcionalnost pod linuxom. opet enormno manje rada, nego da se aplikacija isla kodirat od pocetka.
U pravu ste za Minhen, ali ne za brojke i nema .net-a u tome

. Radi se o 14000 desktopa, a najveci problem koji su oni imali je da Mozilla browseri pod linuxom ne mogu da koriste intranet websajt koji je pisan za IE, i tu su se radile modifikacije (html compliance i Javascript), sledeci problem je bio da su imali dosta custom aplikacijica koje su kupljene od malih vendora, koji nisu imali Linux opciju. I sve ovo je bilo u drugoj polovini 2004-e. Iskreno ako neko zna kako se oni sad snalaze sa time i ja bih voleo da znam..
Inace, ako gledate ka zapadu ocikivajuci kako ce se Linux trziste ponasati, gledate na pogresnu stranu. Na zapadu je MS vezao vecinu klijenata zgodnim SLA ugovorima i kompanije nece trositi milione dolara da bi dokazale nesto kao sto je to Minhen radio. Treba gledati na daleki istok, Tajvan, HongKong, Malezija, Indonezija, narocito Singapur, oni su od pocetka pro-Linux, i od pocetka su razvijali svoje sisteme za Linux. Vendori tamo za sada imaju dovoljno posla gde jesu, ali to ce presusiti pre ili kasnije i onda ce se ti vendori okrenuti zapadu (ili svom istoku

) i pocece sa prevodjenjem i pakovanjem svojih proizvoda za englesko i na kraju evropsko trziste.
Citat:
ajz: Da li moze da se napravi c# program u linux-u?
Moze, ako ne racunas na portabilnost. Cela ta prica sa C#-om i CLI-em i cinjenicom da je sam jezik cross-platform ne znaci da su i aplikacije portabilne. Mono je odlican projekat, ali kao i svaki OS projekat kaska za velikim bratom kojeg imitira, i to u sporom ritmu; kao sto rece z@re, .NET2.0 je vec uveliko u fazi implementacija a Mono jos nije sustigao 1.1. Znaci MonoDevelop u sake i sve pravi tu i imaces Linux aplikaciju. Ako je aplikacija iole veca od programa za video klubove, pre ili kasnije ces naleteti na specificnosti operativnog sistema za koji radis i tu pocinje razvod

Da ne pominjem third party componente za .NET framework, tek tu pocinje problem portabilnosti.

Bice kao pre kad je postojao C++ za obe platforme ali bez realne portabilnosti aplikacija.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić