Najjednostavniji nacin ti je da nabavis nekakav CD-ROM sa audio izlazom s prednje strane. Oni stariji imaju tipke stop i play pa čak i prebacivanje pjesama.
I nekakvo napajanje (AT) ako ne želiš praviti nekakvo napajanje. Potrebno ti je imati 12V i onda na tih 12 spojiš 7805 i dobiješ 5V. Za to možeš koristiti i neki adapter..
I na kraju, kada priključiš napajanje pritisneš EJECT

i ubaciš CD. Naravno, priključiš neko pojačalo na prednji audio izlaz i muzika će da krene. To ti je najjednostavniji način koji je provjeren i 1001% radi!
E sada, što se tiće MP3 ne znam. I spajanje LCD-a itd. U to nisam upučen.
Jednom sam naletio na pravi MP3 player kojem je osnovna memorija zapravo bila HDD.
Znam da su bila 2 kontrolera, dosta kablova, LCD 2x5 cm (od prilike).
U glavnom, taj player je čitao podatke sa diska. E sada, kako je to sve radilo nemojte pitati. Pokušajte potražiti nešto oko toga. Vjerujem da bi se mogao spojiti i CD-ROM pa ubaciti MP3 kreirani CD.
Samo da reknem odmah, kako sam mogao zaključiti, to vam je dosta velika investicija, ali i vrijedi. jedno HDD od 80 GB muzike, pa da odvalite. Znam da se mogla "tražiti" pjesma.
Na LCD-u se prikazivale sve informacije o pjesmi a pored toga bio je i nekakav meni, ako se ne varam. Znaći, pravo dobro zamišljena stvar.
Sretno!
PS: Ako šta nadem postaviti cu na site.
[Ovu poruku je menjao Okram_marko dana 03.01.2006. u 20:20 GMT+1]
..::Photography::..