Dosao sam u jednu nedoumicu...
Helem, da ne filozofiram mnogo. Upisao sam ETF u podgorici, ocistio prvi semestar i prebacio se u sarajevo gdje me naravno nisu primili na pola godine nego da nastavim u septembru koji nastupa za par dana.
U medjuvremenu ove pola godine sam upisao Cisco CCNA, uvijek su me interesovale mreze, naravno pored multimedije ali su mreze nekako izazovne, tako da sam to izabrao. U multimediji se i nisam bas nasao, tu treba neki sanjar, koji ima mnogo maste i inspiracije a meni dok napravim dizajn za sajt kako ce da izgleda treba mnogo vremena, cak i glavnu boju da odaberem mi treba po nekoliko sati. Dobro mi je islo ali ipak su mreze - mreze!
Sad da predjem na stvar. Jedno jasno pitanje: Da li da nastavim ETF ili da jurim sertifikate?
Oboje je skupo, ETF ce me kostati 1300 eura po godini (jer sam strani drzavljanin, mada je i u pg ETF sa odsjekom za racunare nema budzeta, otprilike ista cijena), a CCNA ce me na kraju ispasti oko 1100 eura.
Svi mi znamo da na ETF-u necu nista nauciti, moci cu nauciti dosta matematike, odatle svaka bagra izlazi, da ih pitas u cemu je razlika izmedju Win98 i win2000 nece znati odgovor pa ni kako HDD da stavis na slave. Znaci puno nepotrebnih stvari, a i program za strucne predmete je star ko grcka! Ne juri mi se zvanje inzinjera.
p.s. ne znam ni zasto vas ovo pitam, meni su se dvije stvari pomutile pa ako moze neko da mi razbistri mozak? Recite mi, da nastavim fax ili da jurim sertifikate? Naravno, ne ostajem u Yugi, hocu da radim u inostranstvu.