mrvo cuti ako ne razumes
ovako, iz licnog iskustva:
atguard 3.2x ni ne pokusavaj da instaliras ja sam 50 puta probao sve kombinacije software-a i nisam uspeo da radi. ovo je samo na jednoj masini tako da je mozda nesto slucajno nekompatibilno.. ali ne bih rekao. uglavnom moras da ulazis u restore mode ME-a i povratis zadnju konfiguraciju kada nije bilo atguard-a. posto nece ni da se digne sistem sa njime.. resetuje se jos pre ulaska u gui.. inace na istoj masini pod 98SE radi taj isti atguard. dakle predpostavljam da je do ME.
e sad posto je posle atguarda najbolji zone alarm, odmah sam probao njega. instalirao se i radio neko vreme ali je UZASNO nestabilan.. rusi se nonstop. ovo je moguce samo privremeno i sada na toj masini ne radi nijedan firewall ali cim izadje nova verzija ZONE alarma probacu sa njom - verovatno ce biti reseno.
inace steta je sto je razvoj atguarda prestao

.. a ova stara verzija nije dovoljno sigurna jer ima proveru programa samo po imenu sto noviji trojanci mogu da rese vrlo jednostavno.
zone alarm (iako ga ne volim..) je moram priznati dosta bolji po tom pitanju jer proverava i checksum svakog programa koje drzi u svojoj bazi.. ovo je DOSTA teze prevariti.. cini mi se i nemoguce barem za sada i sa jednostavnim virusima..
dakle preporuka - odlucite sami

ili predjite na linux, jos bolje..