Hteo sam da pocnem da radim sa ASP-om, ali imam problem sa instalacijom internet Information services (IIS-om). Objasnicu ceo postupak:
Naime, ubacim cd Windows XP profesional i izaberem install optional windows components i izaberem IIS. Kliknem na next i instaliranje pocne. Posle par sekundi izadje mi poruka
"Some file on Windows Service Pack 1 CD are needeed"
"Insert Windows XP Profesional Service Pack 1 CD into the drive selected below, and then click OK"
Sada ja izaberem fajl koji mi traze "INFOCOMM.DL_". Tada se proces nastavi i posle par sekundi stigne slicna poruka, ali ovaj put upozorenje da ne moze da kopira fajl default.asp. E sad ja probam da nadjem taj fajl na CD-u, ali ga nema. I sta sad?
I sta je uopste "Windows Service Pack 1", otkud mi to? Ja ubacim samo Windows XP profesional
[Ovu poruku je menjao mladenovicz dana 22.07.2004. u 14:18 GMT]
Pa lepo, ako ti zahteva Service Pack 1, onda mu daj SP1 (ili ako imaš, neki noviji). To očigledno nemaš na svom instalacionom disku, ali se SP-ovi za sve Microsoftove proizvode mogu skinuti sa http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=FH;[LN];sp&
Prva kolona sleva su service packovi za sve verzije Windowsa.
Kako si ti naveo, tebi treba SP za Windows jer izgleda da si pokušao da instaliraš verziju IIS-a koja novija od verzije tvog XP-a pa zato ti traži SP za Windows.
CD XP-a sa kojeg sam probao da instaliram IIS nije moj instalacioni CD(moj nemam), ali je od mog drugara. Zato sam otisao kod njega i probao isto to posto je to CD od instalirane verzije sa njegovog kompa. Medjutim desava se potpuno isto kao kad pokusam da instaliram na mom kompu(ranije sam opisao sta). Opet mi trazi fajl default.asp koji ne moze da nadje.
Poludecu od jedne obicne instalacije :)