Citat:
Aleksandar Ružičić: prvo: js nema pointere, vec reference. sto je sustinski ista stvar ali ako dolazis iz jezika kao sto je c++ onda volis da pravis tu razliku
referenca uvek pokazuje na neki objekat, ne mozes napraviti referencu na referencu (dok mozes pointer na pointer, u jezicima koji imaju pointere u pravom smislu te reci - pokazuju na adresu u memoriji)
TO LAVE!!! Tako mi reci

JS nema pointere! Let the light come

Da, imam C++ u glavi i kad neko kaze pointer onda je to zaista pointer i nista vise!
32/64bit mem adresa koja kao vrednost ima 32/64bit mem adresu. Mogu da ih chainujem kako god hocu.
Na netu stalno citam o JS pointerima. U knjizi pointeri. Neki primer sa komentarom: // pointer to function.
Ocigledno je sve to veoooma pogresno!
Ako JS nema pointere onda ne mogu ni da ih menjam, tj. ne mogu nista da radim s njima.
Nema reference na referencu - takodje vazno.
Predpostavljam da mogu da napravim referencu samo i jedino na objekat. JS nema *(pointer) ili &(reference) operator.
= se koristi i za by value i za by reference. Zato su i pricali da se primitive dodeljuju samo by value.
Hmh, tad to nisam shvatio...
Citat:
htredoh malo da pojasnim ali izgleda da sam samo zakomplikovao ovom predhodnom recenicom

Njet, sve mi postaje mnogo jasnije.Da je napisao a = 4; b bi vratilo 4
Hvala svima na odgovorima. I OP- na postavljenom pitanju. Jako mi je vazno da sve ovo lepo razumem.
I'm not in this world to live up to your expectations and you're not in this world to live up to mine.