Citat:
virtualVoid: Nije svaka slika u svom DIVu nego unutar jednog. Svaka slika je unutar svoj <p> taga.
Stranica u kodu nema nikakvih identifikatora jedino class identifikator. Npr. <div class="background-image"> ili <p class="title-text">.
Postoji li mogucnost navodjenja na ove class atribute?
Naravno, ti sa selektorima možeš da "gađaš" bilo šta, odnosno, po bilo kom atributu, pa i po class atributu. Možeš čak i da kažeš koji po redu element u vraćenom set-u hoćeš da match-uješ. Ali ja sam te pitao da li da tvoja slika ima neki atribut koji je razlikuje od ostalih, "title", "alt", ili tako nešto, čisto da bismo lakše mogli da je match-ujemo?
E sad ako je ta tvoja željena slika recimo treća po redu u tom nizu slika na toj stranici, i ako kažeš da je svaka slika unutar svog "p" tag-a, a pretpostavljam da je sve to unutar nekog div-a čija je klasa "background-image", onda bi to moglo da se reši ovako (jQuery-jem, naravno

):
Code:
$("div.background-image img:eq(2)").parent("p").focus();
U prevodu, match-uj treću sliku unutar div-a čija je klasa "background-image" i fokusiraj se njen nadređeni "p" tag.
Citat:
virtualVoid: Takodjer, ne koristim jquery nego obicni javascript pa ako vec postoji rjesenje, zanima me u javascriptu.

A zar ti nije lakše da časkom preuzmeš jQuery (minified verzija je velika, bolje rečeno mala,

svega 23KB), include-uješ ga u head sekciju, i posle je sve pesma.