ok ljudi nov sam u ovom
uglavnom trebam uključit jedan laptop na udaljenoj lokaciji po potrebi
pa ako se tko već prije igra i zna kako aktivirat ugašeno računalo preko interneta na bilo koji način bio bi mu zahvalan na uputama (gasio i kontrolirao bi ga poslije s Team viewer-om)
kući sam isprobao WOL opciju uz pomoć WOL-Magic packet sender programa na LAN-u i radi
problem nastaje kad se pokušavam spojit preko interneta (WAN-a)
čini se da nemogu zaobić blokadu routera ili možda nešto krivo podešavam uglavnom pokušao sam forwardat port i na "open port check tool" stranici javlja da je otvoren,
ali Magic packet sender javlja "No connection could be made because the target machine actively refused it 93.143.46.34:7
port 7 nisam nikako uspio forwardat i nakon toga mi router je otiša u k jer sad svojevoljno gdjegod hoće , gdjegod neće prihvati pravila , tj. ona su tu ali portovi budu zatvoreni? svi osim onog prvog porta u pravilu utorrenta
kako vidim po internetu postoje pusti problemi oko firewalla i podrške routera za WOL magic paket pa se nude neke telnet komande za spojit se
no o tom nemam pojma pa bi mi trebala pomoć oko tog dijela ali korak po korak ako tko zna i ima volje to s telnetom , počevši od samog instaliranja telneta pa dalje
hvala :)
lan aktivacija radi ---------------------------------------------------------------------------------- wan aktivacija ne radi

........................................................
e da router na kojem su vršeni ovi pokusi je dsl-g664t a ISP je t-scum
budući router na kojeg će laptop biti spojen je thomson 7g782(i) od t-scuma te naravno t-scum kao ISP
tko radi taj i griješi