Pa to zavisi od toga sta je to "ko im je poslednji pristupio" nisam siguran sta to znaci, jer na mrezi "ko" moze da znaci ime racunara i/ili ipaddress-a racunara i/ili MAC address-a i/ili ime pod kojim se korisnik logovao na tu ili neku app i/ili pod kojim se imenom logovao u domen... trenutno mi to pada napamet
Sta od toga hoces da znas?
Ono sto ti ja savetujem je da koristish Membership provider, a to ti je baza i klase za rad sa tom bazom koja omogucuje logovanje (u najmanju ruku), inace je prilicno kompleksna ima tu i kad se ko logovao, pa googlaj malo da vidish sta je to. To sto sam sad opisao je ako hoces potpuno izdvojen user system manager, znaci svi prvo moraju da naprave svoje account-e pa se na osnovu toga dozvoljava/brani/ogranicava koriscenje resursa tvoje app.
Postoji i nacin da preuzimash korisnicka imena (credentials) sa domen kontrolera ....
Naravno, glupo je da ti ja nesto savetujem dok ne znam o cemu se radi tj. sve zavisi od toga sta hoces, a .NET je tu da ispuni svaku tvoju zelju bez pomuke

Aj sad ti razmisli pa napisi kako si zamislio da bi mogo neko da ti kaze misljenje

To sto nekoliko miliona ljudi tvrdi da nisi u pravu ne znaci da stvarno nisi - Frank Zappa
https://youtu.be/DLe358DPGXU