Evo jos malo pojasnjenja i sta sam jos saznao...
Prvo, kao sto je Odin i primetio, nisam vican mikrokontrolerima a nije ni seminarski rad u pitanju.
Gore pomenuti signal koriste Blaupunkt automobilski radio/cd aparati za remote kontrolu. E sad,
ja imam solidan Blaupunkt u autu koji na zalost nije povezan sa komandama na volanu.
Interface za to postoji ali koliko sam ja upoznat kod nas nema da se kupi. Mogao bi da se naruci
iz zapadne evrope ali kosta oko 100e (pretpostavljam da kad bi imao da se kupi kod nas
da bi bio i skuplji) i to mi je stvarno mnogo da platim. S druge strane, postoji fabricki blaupunktov daljinac
RC10 (kog takodje nisam uspeo da nadjem kod nas) i gore pretstavljeni signal jeste snimljen izlaz
iz tog daljinca (neki likovi su hteli da iskoriste taj daljinac u druge svrhe pa su snimali
i analizirali izlaz i objavili to na netu).
Sto se preciznosti tice, likovi koji su radili analizu signala merili su eksperimentalno maximalne i minamalne periode
za sve varijante i to predstavili kao min i max broj do kog je neki brojac odbrojao. Ovo bi mislim odmah bilo
jasno nekom ko se razume. t4 treba da bude konstantan - 0.6ms a izmereno je 0.6-0.643ms. t5 je takodje
konstantan 102ms (znaci >98.304ms

) mada je proglasen za irelevantan jer kako kazu "provides sufficient time
for CAN packet transmissions" sta god to znacilo. Prakticno samo t2 i t3 ostaju promenjivi, priblizno su iste duzine,
manji su od 10ms i razlikuju se na drugu decimalu. Najmanja vrednost je 2.55ms a najveca 8ms.
Na ulaz treba da se dovedu komande na volanu, koje daju razlicitu vrednost napona u zavisnosti koje dugme je pritisnuto.
Koje su to vrednosti tek treba da izmerim. Koliko ja shvatam sekvenca se ponavlja sve dok se ne otpusti dugme. Pomenuto
je da se u tom trenutku salje "terminating pulse train" za koga kazu da je razlicite duzine od svih ostalih intervala ali
ne kazu koliko. Napon je +5V, strmine ivica mozda mogu da se odrede iz dijagrama a sto se struje tice to nemam pojma.
Evo okacio sam pdf ako nekog interesuje detaljnije...
http://www.krusevac.cn/rc10.zip
Elem, bilo bi super ako bi mi
korak poslao neki primer koji je on radio sa nekakvim opisom jer me interesuje
kako se ovo radi i hteo bih se malo pozabaviti time cisto iz hobija.