Lampice, pa ja mislim da si ti cak bila u prednosti na m-smeru zato sto nisi imala srednjoskolsku matematiku :).
Za zasto ga forsiram da cita fakutetski udzbenik, pa prosto, za samo godinu dana ce ga morati da cita. Ako pretpostavimo da ima 18 godina i IQ od barem 120 (a sigurno ima i vise) ne da ce moci da ga svari nego i razume. Ako je vec pokazao zelju da upise matematiku, sto da ne zna unapred cime ce se baviti. Mada i da provede dve godine na faksu uzaludno nije neka frka iako je to 1/10 njegovog zivota.
A i sumnjam da da si ti Lampice ikoga pitala da li se isplati nego si samo upisala :).
Ima ona poucna prica kada neko dete od 10 godina pita Mocarta kako da komponuje simfoniju, a Mocart mu kaze: nemoj to je mnogo tesko, uzmi nesto lakse da ...
Klinac kaze: ali vi ste sa 6 godina komponovali vec simfonije. Mocart odgovara: ali ja nisam nikoga pitao kako.
Dakle ako vec vaga i zeli da izboru fakulteta pridje na naucni nacin (sto ja podrzavam) neka se dobro upozna, ne samo time sta ce time moci da radi, nego i kako ce tamo provoditi vreme.
Sto se tice posla, za to se ne brini 1000 E uvek mozes dobiti, pa makar drzao casove privatno :). Naravno ako zelis da ostanes u zemlju :).
Naravno u potpunosti se slazem sa

, koji god faks odaberes, sigurno ces raditi gomilu "gluposti" (nisu gluposti, ali te ne zanimaju i ne vidis ih u svojoj buducnosti).
CHUPCKO