Naime.... danas je peti dan od kada sam odlučio da izvršim prelaz sa jednofaznog uobičajenog modela spavanja kada se u toku dana spava samo jednom u trajanju od 5 ili 6 pa sve do 10 i više sati, zavisno od individue, na način tzv. dvofaznog spavanja (u prevodu sa engleskog "biphasic sleep" - odrednica za Google). Pitanje je zašto? Prosto zato što po onome što sam pročitao na nekim veb-stranama takav način spavanja omogućava potpun odmor i izuzetne pogodnosti sa samo 4,5 do 6 sati u zbiru. Ovo se radi tako što se u toku noći spava u trajanju od 3 ili 4,5 sata (uvek umnožak 90 minuta zbog ciklusa sna... ko ne zna neka potraži...ovo je vrlo obrađena tema), a zatim se u toku popodneva odspava jedna dremka (nešto kao siesta na Mediteranu) u trajanju od oko 90 minuta (tj jedan ciklus sna) i... to je to! Opet ste spremni za nove životne pobede!

Postoji naravno prelazni period pojačane pospanosti i nešto smanjene radne sposobnosti za koji piše da traje oko 2 nedelje do mesec dana. Meni je danas već mnogo bolje u odnosu na prva 4 dana, i sve više mi prija sve ovo.
Pretraživao sam po ovoj temi i na srpskom, međutim sa iznenađenjem sam otkrio da se ne može naći BAŠ NIŠTA!
Da li je neko od vas ovo probao? Ako jeste, neka opiše svoje iskustvo! Ako niste probali, napišite šta mislite o ovome, da li ste uopšte čuli za ovo, kao i .... da li biste probali?
Jer priznaćete, minimum 17-18 produktivnih sati u toku dana nije za bacanje, zar ne?