protekla u najboljem redu, tako da sam dobio dobar i funkcionalan OS. Ali ostala su dva problema u domenu
finijih podesavanja koja me kopkaju i na koje jednostavno nemam resenje niti bilo kakvu ideju.
1. Ponasanje misa u X-u. Prilikom startovanja X-a kursor misa je na sredini ekrana, ali prilikom bilo kakvog
pomeranja zakuca se u neki od uglova monitora i to je to. Odbija bilo kakvu saradnju. Napominjem da je mis neki
najobicniji, nakacen na serijski port, ali preko PS2->ser. adaptera. U konzoli radi jako dobro (preko gpm-a),
dok se navedeni problemi javljaju samo u X-u. Pokusao sam i menjanjem raznih stavki u XF86CFG fajlu (tipa
stavim /dev/mouse /dev/psaux /dev/ttyS0), ubijanjem gpm-a pre startx-a, ali bezuspesno (priznajem da kombinaciju ova dva
jos nisam, sam gpm -k a u XF86cfg stoji /dev/ttyS0).
2. Framebuffer i podesavanje refresh ratea u njemu (kartica je STB LightSpeed 128 (Tseng ET6000)). Za karticu postoje
samo genericki vesa drajveri u kernelu (ako neko uspe da nadje FB drajvere, svaka mu cast), i ako je suditi po
/Documentation/fb/vesafb.txt ne postoji nikakva sansa da se to promeni ako sa ne koriste native-drajveri (kao npr.
za Matrox ili ATi). Sada koristim 800x600 ali u bednih 60Hz(i monitor i graficka mogu vise).Svidja mi se pingvincic
bri boot-ovanju

(naime u pitanju je stari P1 200MMX, 64MB RAMa, i neka particija od oko 3Gb za Linux). I ovde postoji napomena.
Trazio sam po Netu, ali informacije o ovome su krajnje oskudne (uglavnom preporucuju da se pomiris sa sudbinom ili da
koristis fbdev). Skinuo sam fbdev 2.1 koji medjutim uredno prijavi da je mod koji koristim 800x600@75, ali i odbija da
promeni bilo sta.
Pomozite. Prioritetniji mi je drugi problem jer oci bole i suze, a i ne zelim da mi posle kazu da sam zbog Linuxa
ispao slepac

Unapred hvala
In this world there is no justice - there are only interests!!!