Citat:
vladdy: A sta je ustvari 3d-enabled ako nije WPF-E?
U knjizi koju sam ja procitao "Foundations of WPF: An Introduction to Windows Presentation Foundation" od APRess se ne spominje 3D skoro uopste pa sam htio da vidim da li zaista postoji opcija. Naravno ne pricam o quasi-3d, pa i u photoshop-u je moguce kreirati sliku koja izgleda kao 3D

...
Htio bi da ustedim pare jer bi za Flash vjerovatno morao da unajmim nekoga a ove MS tehnologije bi mogli uraditi in-house.
[/quote]
Da, pricam o pravom 3D (manipulacija vizuelnim objektima u x,y,z svetu). WPF je ima i oslanja se na DX, WPF/E ga nema. Mada kao sto kazes, moguce je emulirati kroz sopstveni softverski 3D engine, kao u ovom primeru:
http://bubblemark.com/3d/wpfe.htm
PS Nadji bolju knjigu za WPF
Ne znam sta da ti kazem za tvoje drugo pitanje, ja jos nisam dovoljno dobar u svemu ovomu, a Flash ni ne znam, pa ne mogu da uporedim. A i zavisi sta hoces da uradis u tom tvom projektu.
Citat:
vladdy:Ne bih nazvao LINQ podjezik posto to MS smatra mnogo vise od toga.
Hehe, sad cu biti zloban pa cu reci da mi je to prva indikacija da tu nema mnogo vise od toga

A i nema, LINQ je nista drugo nego podjezik, a .NET kompajleri ce znati da ga interpretiraju kroz seriju poziva u predefinisane interfejse koje LINQ capable objekti implementiraju. Daleko bilo daje to sve lose i da ne valja, cak suprotno, ali nekako sam vec navikao da se pravi velika halabuka oko necega sto je inzenjerski doprinos nasuprot novom otkricu.
BTW, Chen's ER model je jezgro i mnogo vecih stvari nego sto je linq i llblgen. To je teorijska osnova iza relacionog motora svih relacionih baza danas (oracle, sql server, itd). Moram priznati da je bilo odavno od kad sam citao njegov rad, niti za to ima potrebe danas posto se svi oslanjaju na njega, ali definitivno nisam cuo da je neko ponudio nesto bolje, svi muljaju i doradjuju njegovu ideju.
Ono sto izdvaja linq i llblgen je mogucnost kreiranja novih entiteta kroz trasformaciju postojecih kao sto to npr radi VIEW u SQLu, ono sto meni smeta zapravo je sto je LINQ generisani model samo runtime i ogranicen na rezultat te jedne operacije i iako donosi strong typing u manipulaciju podacima, ogranicen je na scope LINQ objekata i daje samo jedan entitet po operaciji, tako da moze da se nazove OM, al tesko ORM jer mu fali relacioni deo

. llblgen mi to omogucava, plus imam strong typed entitete bazirane na standardnim DataTable objektima koji mi omoguvcavaju design-time binding, i ima zaista cool ssitem predikata baziran na overloadima; ali moram da koristim externu alatku, cekam da se smiluju da implementiraju LINQ for LLBLGEN (taj si zaboravio

) i ne mogu da kroz IDE grupisem entitete u setove sto je meni vazno jer necu da pakujem svaki entitet zasebno kad treba negde da ih prebacim (a i voleo bih da imam mogucnost da CRUD prebacim sa autogenerated SQL koda na stored-procedure, sto je jos daleko a ni ADP.NET EM to nije imao u planu).
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić