Hvala na odgovoru ali opet su mi kuke i kvake:
INSERT INTO `srb_category_language` VALUES ('BAJKE','SER','Б РЈ К Е . . . . И . . . . П РИ П О Ð’ Е Т К Е',''),('EPSKE','SER','Е П С К Е . . . . П Е С М Е',''),('LIRSKE','SER','. . . Л И РС К Е . . . . П Е С М Е . . .','<P> ЛирÑке пеÑме Ñу најбројније у ÑрпÑком уÑменом казивању. Ðа неки начин најверније и најпотпуније изражавају Ñтари ÑрпÑки дух и миÑао. Бавиле Ñу Ñе Ñкоро Ñвим темама које Ñу Ñе јављале у патријахалном ÑрпÑком друштву – не Ñамо да Ñу опиÑивале колективне мотиве и оÑећања, већ Ñу изражавале и лична оÑећања, надања и Ñнове. ПеÑме Ñу пратиле цео ÑрпÑки живот – од рођења, па до Ñмрти. Вук Караџић их назива женÑким пеÑмама. <BR><BR>ЛирÑке и епÑке пеÑме Ñе разликују по одноÑу Ñубјективног и објективног чиниоца, али и по одноÑу пеÑме и певања Ñа друге Ñтране. Сам Вук Караџић то лепо каже: \"ЖенÑке пјеÑме пјева и једно или двоје Ñамо ради Ñвога разговора, а јуначке Ñе пјеÑме највише пјевају да други Ñлушају; и зато Ñе у пјевању женÑки пјеÑама више гледа на пјевање, него на пјеÑму, а у пјевању јуначкије, највише на пјеÑму.\" (\"СрпÑке Ðародне ПјеÑме I\" Вук Стеф. Караџић) ЖенÑке пеÑме Ñу певане, не Ñамо од Ñтране жена и девојака, већ и од мушкараца, поготово момчади, и то најчешће по двоје у један глаÑ. <BR><BR>Што Ñе тиче ÑтароÑти пеÑама, лирÑке пеÑме, које Ñу забележене, Ñу Ñтарије од забележених епÑких - јуначких пеÑама. <BR><BR><A class=n href=\"index.php?tip=K&sifra=LIRSKE_POD\">Подела лирÑких народних пеÑама</A> <BR><BR>ЛирÑке пеÑме: </P>'),('SALJIVE','SER','Ш РЉ И Ð’ Е . . . . П РИ Ч Е','')
i tako dalje
koristio sam naredbu u PHP:
shell_exec("mysqldump --opt --default-character-set=utf8 -hlocalhost -uKORISNIK -pLOZINKA --all-databases -r baza.sql");
Siniša