Citat:
ulavnom ti padaju na pamet ideje , koje su drugi ljudi debelo razradili
pa "uglavnom" ali sad sam smislio da bi bila mnogo dobra fora da se na saksiji izbusi rupa kako bi voda mogla da istice
shalu na stranu ( sto bi drugar rekao za moju frizuru ) ako su ih drugi debelo razradili to bi trebalo da znaci da mogu da se razrade pa bi valjda mogao i ja,samo sto naravno znaci i da bi bilo jako tesko probiti se... znam da cesto kazem kao ideju nesto sto nije previse izvodljivo ali tome valjda i sluzi forum,da ti ljudi ukazu na nesto sto sam nisi primetio, a ja se trudim da retko koju ideju odbacim jer kada bih tako radio verovatno bih u "kantu" odbacio i par dobrih, zajedno sa gomilom neostvarivih. recimo, kada u firmama u cilju dolazenja do inovacije primene metodu BRAINSTORMINGa ( skup ljudi koji sede oko koordinatora i na zadatu temu govore sve moguce ideje koje im padnu na pamet ) prvo i osnovno pravilo koje koordinator mora da primeni je da NIJEDNU ideju ne sme odmah da odbaci.
Citat:
Ali uglavno oni koji su preostali su vrlo ozbiljni sa parama i dobijaju lokacije direktno od opstine ili kupuju plac za cifru koja je prilicno velika
pazi koliko ja znam vecina poslova u nasoj zemlji se obavlja na "dodjem ti" i na razne vrste kredita i "lastisha" a cak i ljudi koji imaju kesa uloze to sto imaju pa preko toga zapocnu jos poslova na odlozeno tako da verujem da je ipak prednost ako za nesto imas "sveze, mirisljave" pare...
mada na kraju balade mislim da bi ipak bilo previse za nekoga ko nikada nije radio sa nekretninama da investira u izgradnju... daj onda neki konstruktivniji predlog...
Citat:
Inace , dok pisem ovo ..evo pasa sedi u drugoj sobi i zdere neku krmetinu

,i pitao sam ga za tu tvoju gajbu i kaze da ako dobijes oko 100.000eu , castis coveka koji ti je nasao kupca 1000 evra , veceru i zensku

i isto to sebi obezbedis

.
mozda pasa misli da je 100.000 ok cena i zna nekog potencijalnog kupca pa bi da profitira za zensku i klopu, to je preduzetnicki duh - nije mu dosta krmetina

on je izgleda od tih sto imaju kesa a rade i na odlozeno

ma da prodam ja za 90.000 , preselim se u hotel, 20.trosim a za ostatak kupim polovnog PORSCHEa pa ce biti zenski i za mene, i za pasu, i za tebe... kad potrosim skocim sa krova tog hotela i cao-zdravo! "zivi brzo,umri mlad, budi lep les"
znam da je jaka cena i da se stanovi ne prodaju tako lako pa da i za 90.000 ne bih odmah prodao ali isto tako mislim da ponekada nalete ljudi koji ne pitaju previse za cenu kad im se svidi nesto... njih cekam! nije bas adekvatan primer ali pre pola god sam prodao zastavu 101 '89god za 1350E ( 2god pre toga placena 1000,
jedino ugradjen plin), pocetna cena je bila 1400E i ljudi su me uglavnom zvali da me pitaju jesam li zdrav i treba li mi kakva medecinska pomoc... ali taj moj kec je imao neki shmek, dosao covek , zagledao ga par puta, nudio manju lovu, na kraju je nudio 1300 ja nisam hteo... doneo kasnije pare i kupio, nije ni vozio kola... nista! kaze "njemu se svidja" . e i ovaj moj stan ima neki "shmek"... ljudi iz marketinga kazu da npr BMW ne prodaje kola vec "joy"(tj. "uzivanje") , coca-cola prodaje "optimizam" itd tako i ja ne prodajem stan nego "topli dom"...
ostaje jos da vidimo koliko taj moj "topli dom" zaista vredi na trzistu...
Pozdrav za tebe i pasu, i jedno retroaktivno PRIJATNO za njega!
Funky G lak na obarachu !